Erdoğan Gezi'yi unutamıyor: Demokrasimize saldırdılar!

Erdoğan Gezi'yi unutamıyor: Demokrasimize saldırdılar!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM'nin temel atma töreninde konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yerine opera binası yapılacağı söylenen ve yıkımı tamamlanan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) temel atma töreninde konuştu. 

Erdoğan konuşmasında yine Gezi Direnişi'ni hedef aldı. Erdoğan "Güya AKM hassasiyetiyle hareket edenler Gezi'de AKM'yi demokrasimize saldırmanın esnafımızın malını mülkünü yağmalamanın aracı haline getirdiler" dedi. Erdoğan 24 ay olan açılış süresini canlı yayında 20 aya indirerek olası iş cinayetlerine kapı araladı. Maaliyet ise 860 milyon TL yerine 850 milyon TL olarak belirlendi.

Erdoğan Gezi Direnişi ile ilgili "Eski yapının yıkılıp daha modern bina yapılmasına karşı çıkanlar ideolojik bağnazlıkla hareket ediyordu. Üzüm yemenin değil bağcıyı dövmenin peşindeydiler. Bu sözde sanatseverlerin Gezi olaylarında neler yaptıklarını milletimizi nasıl aşağıladıklarını terör örgütlerinin paçavralarıyla buradaki eski binayı nasıl kirlettiklerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Güya AKM hassasiyetiyle hareket edenler Gezi’de AKM’yi demokrasimize saldırmanın esnafımızın malını mülkünü yağmalamanın aracı haline getirdiler. Bunları burada yaşadık. Ne yapacaktık seyir mi edecektik. Oraya teröristlerin resimlerini astılar. Ne Gezi vandallığı döneminde ne de sonrasında tehditlere boyun eğmedik. Ülkemize ve İstanbul’a yakışır bir eser kazandırmak için yolumuza devam ettik" şeklinde konuştu. 

Erdoğan AKM için "Jakoben zihniyete karşı zafer anıtı olacak" dedi.