Erdoğan, Gezi'yi unutamıyor: 10-12 ağaç sökülecek diye kıyamet koptu

Erdoğan, Gezi'yi unutamıyor: 10-12 ağaç sökülecek diye kıyamet koptu

Konya'daki açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın hedefinde yine Gezi direnişi vardı. Aradan 5 yıl geçmesine rağmen seçim öncesi yeniden Gezi'yi hedef alan Erdoğan "Bezmialem Camii'ne bira şişeleriyle girdiler" yalanını da tekrarladı.

İleri Haber

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Son dönemde Gezi'yi dilinden düşüremeyen Erdoğan, 'camiye bira şişeleriyle girdiler' yalanını bir kez daha tekrarladı.

Bir kez daha Gezi direnişini hedef alan AKP Genel Başkanı, "Gezi dediler, 10-12 tane ağaç bir yerden sökülüp bir yere taşınacak kıyamet koptu. Bezmialem Camii'ne bira şişeleriyle girdiler. Sonunda bu Gezicileri derdest ettik" şeklinde konuştu.

Konuşmasında ABD'yle stratejik ortak olduğunu söyleyen Erdoğan, bir kez daha savaş diliyle konuştu. "Sayın Trump'la konuştuk, Fırat'ın doğusuna bu teröristlerin gitmesi lazım yoksa biz göndereceğiz. Terör koridoruyla bizi rahatsız ediyorlar. Madem ki ABD ile stratejik ortağız, gereğini yapmamız lazım" dedi.

Ankara'daki Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazasının soruşturmasının sürdüğünü ve tüm sorumluların yargılanacağını öne süren Erdoğan, 100 günlük Ekonomi Planı kapsamında, Konya Yüksek Hızlı Tren Garı'nın hizmete açılacağını duyurdu.

'BATI ÜLKELERİ SEFALET İÇİNDE'

Erdoğan'ın konuşmasından diğer satır başları şöyle:

- Bir ülkeye, bir millete sevginin ölçüsü yapılan hizmetlerdir, lafla bu işler olmaz. Gece-gündüz milletimizin emrinde çalışıyoruz. Batı ülkelerindeki sefahat görüntüsü altındaki sefaleti görüyoruz.

- Konya'ya 16 yılda yaptığımız yatırım 48.5 katrilyon. Bay Kemal ne yaptın bu ülkede onu söyle? SSK'da genel müdürlük yaptın bütün hastanelerimiz rezaletti. Sağlam giren hasta çıkardı.

'BİR DAHA ÇÖZÜM SÜRECİ BEKLEMEYİN'

- Bir daha çözüm süreci beklemeyin, geçti o iş. Tüm terör örgütleriyle başlattıkları canlı bomla saldırıları, silahlı eylemlerle büyük şehirleri esir almaya çalıştılar. Bu arada Bay Kemal sokağa çağırıyor.

FATİH PORTAKAL'A TEHDİT: HADDİNİ BİLMEZSEN BU MİLLET PATLATIR ENSENİ

- Birileri çıkmış Portakal mıdır, mandalina mıdır nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Bu ülkede benim milletimin onuruyla oynanmaz, hesabı ağır olur.