Erdoğan Gezi’yi hedef aldı, 8 yıllık 'camiye bira şişeleriyle girdiler' iddiasını tekrarladı

Erdoğan Gezi’yi hedef aldı, 8 yıllık 'camiye bira şişeleriyle girdiler' iddiasını tekrarladı

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu ve Gezi Direnişi'ni hedef alan konuşmasında eylemler sırasında AKM’ye pankart asan sol/sosyalist yapıları “terörist” olarak nitelendirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde 'Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması' programında konuştu.

Konuşmasında Cuhmuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Ya siz neler yaptınız ki? Belediyelerinizde bizim insanlarımızı kapıya koydunuz. Hani yapmayacaktınız? Akşam yalan, sabah yalan. Gezi olaylarında Bay Kemal Taksim'de değil miydi? Ne işin vardı senin orada? Çünkü Bay Kemal de Gezici” diye konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu yalancılıkla ve “Gezici” olmakla suçladı.

‘CAMİYE BİRA ŞİŞELERİYLE GİRDİLER’

Konuşmasının devamında, dönemin camii imamının da reddettiği ve bunun sonucunda sürüldüğü bira şişeleriyle camiiye girdiler iddiasını da gündeme getiren Erdoğan “Siz değil miydiniz Bezmialem Cami'ne bira kutularıyla giren? Bezmialem Valide Sultan Camii’nden Başbakanlık Ofisi’ne kanal açarak gidenler bunlar değil miydi? Onlar Gezi olaylarında AKM'ye teröristleri astı biz yeniden muhteşem bir opera binası yaptık. Taksim Cami'ni yaptık mı? Yaptık, bizim işimiz yapmak bunların işi yıkmak. Bunlar tahribat yapar, biz iş yaparız.” diyerek bir kez daha Gezi direnişçilerini hedef aldı.

EKONOMİNİN KİTABINI YAZDIK İDDİASI

Ekonomik kriz olduğu iddialarını reddeden Erdoğan, "Ama bunların kafası bunu basmaz. Nasıl yaptınız bunu diyor, işte böyle yaptık. Birçok yatırımlarımızı böyle gerçekleştirdik. Hâlâ gerçekleştiriyoruz. Şu anda burada 5 bin kişi çalışıyor. Millet ‘Aç’ diyor, 5 bin kişi burada çalışıyor. Bu mesele ekonomide kafanız nasıl çalışıyor ona bakıyor. Biz bu noktada ekonominin kitabını evelallah yazdık, yazmaya devam ediyoruz" diyerek durumun gayet iyi olduğunu iddia etti.