Erdoğan: Fırat'ın doğusunu birkaç haftaya öyle ya da böyle çözeceğiz

Erdoğan: Fırat'ın doğusunu birkaç haftaya öyle ya da böyle çözeceğiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de AKP il teşkilatıyla bir araya geldiği toplantıda konuştu. Erdoğan burada yptığı konuşmada, "Gündemimizde Fırat'ın doğusu var onu da inşallah birkaç haftaya kadar öyle veya böyle ama mutlaka çözüm yoluna koymuş olacağız" dedi.

Eskişehir’de AKP il başkanlatıyla yaptığı toplantıda konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusunda bir kaç hafta içerisinde ‘öyle ya da böyle’ çözüm yoluna girileceğini söyledi.

Erdoğan konuşmasında perşembe günü faizlerin düşeceğini söyleyerek, “Cumartesi Anneleri’ne giden sanatçılar neden Diyarbakır’da HDP önündeki annelere gitmiyor?” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'SANATÇILAR BU HANIM KARDEŞLERİMİZİN YANINA UĞRADI MI?'

"Analar evlatlarını bölücü örgütün elinden kurtarmak için destansı bir mücadele veriyor. Kadın hakları, çocuk hakları, insan hakları diyerek ortalığı ayağa kaldıranlardan en küçük bir ses seda duydunuz mu? Sanatçılar bu hanım kardeşlerimizin yanına uğradılar mı? Herhangi bir açıklamaları yok üstelik de dalga geçiyorlar. Bu iki yüzlüler evlatlarının peşindeki anaları yalnız bırakıyor diye biz de geri duracak değiliz.

ERDOĞAN'IN GEZİ ACISI DİNMİYOR

Ormanlar yakıldı, PKK ormanları biz yaktık diye açıklamalarda bulundu. Taksimde 12 tane ağacın yeri değiştirildi diye kıyamet koparanlar bu kadar orman yakılırken bunların sesi çıkıyor mu? Hani çevre dostu bir parti var ya bu partiden bir ses var mı? Buradan teşkilatlarımıza çağrıda bulunuyorum. Tüm gücümüzle bizler bu iki yüzlüleri milletimize anlatmamız lazım. Kimin çevre dostu olduğunu milletimize anlatmamız lazım. HDP’nin nasıl bir parti olduğunu anlatmamız lazım. Terör örgütü olarak bu insanları çocukları dağa kaçıranları, öğretmenlerimizi kaçıranları anlatmamız lazım. İşçilerimizin de analarımızın da yanlarında olacağız. Muhalefet belediyelerinin bıraktığı boşlukları biz kapatacağız mağduriyete imkan vermeyeceğiz. Seçim sonuçlarının milletimize fatura edilmesine göz yummayacağız. Ekmeklerinden edilen işçilerimizin mücadelelerine her türlü desteği vereceğiz. Çünkü biz böyle bir davanın, böyle bir kültürün temsilcisi olan AK Parti’yiz farkımız budur.

'BU BÖLGEYE 30 BİN TIRI AŞKIN SİLAH VERİLDİ'

Güvenlik tehditleriyle Türkiye’yi tecrit etme girişimlerinin tamamını boşa çıkardık. Suriye’deki tuzağı bozduk. Şimdi gündemimizde Fırat’ın doğusu var. Onu da bir kaç haftaya kadar öyle veya böyle çözüm yoluna koymuş olacağız. 21-22’sinden sonra ABD’deyiz. BM Genel Kurulu var. Büyük ihtimalle Sayın Trump’la orada bir yüz yüze görüşmemiz olacak. Fırat’ın doğusunda ne gibi adımlar atacağımızı konuşacağız. Uygulama ile söylenenler birbirini tutmuyor. Bunu çözmemiz lazım. Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine eğitim veriliyorsa bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. 30 bin tırı aşkın silah verildi bu bölgeye. Bunlar buraya niye geldi? Kiminle savaşacak bunlar. Savaşacakları tek ülke var Türkiye. Biz bunlara eyvallah eder miyiz, sessiz kalabilir miyiz? Bize verilen sözler var. Verilen sözlerin ne denli yerine getirildiğini göreceğiz."