Erdoğan Erikbeli Yaylası'nı inceledi: Buraya en kısa zamanda helikopter pisti yapmanız lazım

Erdoğan Erikbeli Yaylası'nı inceledi: Buraya en kısa zamanda helikopter pisti yapmanız lazım

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'un Tonya ilçesindeki Erikbeli Yaylası'nda bir tesisin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan burada yaptığı incelemede, "Buraya en kısa zamanda helikopter pisti yapmanız lazım" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'un Tonya ilçesindeki Erikbeli Yaylası'nda bir tesisin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan burada yaptığı incelemede, "Buraya en kısa zamanda helikopter pisti yapmanız lazım. Buraya havalimanından icabında helikopter ile gelecek iş adamlarının olacağına ben inanıyorum" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

'2 HELİKOPTERİN İNEBİLECEĞİ YER OLSA HELİKOPTERLERLE BURAYA İNERDİK'

"Buraya en kısa zamanda helikopter pisti yapmanız lazım. Buraya havalimanından icabında helikopter ile gelecek iş adamlarının olacağına ben inanıyorum. Buraya gelecekler. Biz de burada bugün 2 helikopterin inebileceği yer olsa helikopterlerle buraya inerdik. Bu bir işarettir. Biz bu işaret fişeğini vermiş olalım. Bu adımı atalım. Ulaştırma Bakanı bu işlerin piri. Bunlar çok yüksek yatırım değil. Hemen bunun adımını atıp buraya helikopterlerimizle inmeye başladığımız zaman göreceksiniz iş adamları helikopterleri ile gelerek hafta sonunu, 2-3 gününü geçirecekler. Bu adımları atmamız lazım."

"52 MİLYON TURİSTİ ÜLKEMİZDE AĞIRLIYORUZ"

Turizmde bu yıl patlama yaşandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Turizmde bu yıl patlama yaşadık. Hamdolsun şu anda 52 milyon turisti bu yıl ülkemizde ağırlıyoruz. Nereden nereye. Zaten Doğu Karadeniz şu anda turist kaynıyor. İnanıyorum ki şu anda bu yayladaki konaklama başka olacak. Ama bizim Trabzon merkezde otellerimizi arttırmamız lazım. Valimiz ile yolda bunları konuştuk. İnşallah otellerimiz ne kadar artarsa turistler çok daha fazlasıyla Trabzon'a gelecek. Hele hele bu yayla evlerini gördükleri zamanda durum çok daha farklı olacak. İnşallah bereketi bol olsun. Turizmdeki tüm girişimcilere burasının bir örnek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.