Erdoğan, Erdoğan'a karşı: 18 yıl önce 'yasal güvence şart', 18 yıl sonra 'lanetlenmiş sapkınlar'...

Erdoğan, Erdoğan'a karşı: 18 yıl önce 'yasal güvence şart', 18 yıl sonra 'lanetlenmiş sapkınlar'...

Erdoğan’ın bugün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, LGBTİ+ bireylere yönelik nefret söylemi, akla henüz AKP iktidar olmadan önce, 2002 yılında katıldığı Genç Bakış programında sarf ettiği sözleri getirdi.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Onur Haftası’nın ardından açıklamada LGBTİ+ bireylere saldırdı. “Lanetlenmiş sapkınlar” diyen Erdoğan’ın 2002 seçimlerinden önce sarf ettiği “Bir defa eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde bir defa yasal güvence altına alınması şart. Zaman zaman bazı tv ekranlarında onların da muhatap oldukları muameleleri insani bulmuyorum" sözleri akla geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, nefret söyleminde bulunarak LGBTİ+ yurttaşları hedef aldı. Erdoğan, "Büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşana kadar mücadeleyi bırakmayacağız. Birileri yine sinsice milli ve manevi değerlerimize saldırıyor. İnsanlık tarihi boyunca hep lanetlenmiş sapkınlıkları normalleştirerek, genç dimağları zehirlemenin peşindeler. İnancımıza ve kültürümüze aykırı bu tür marjinal akımları destekleyenler bizim gözümüzde aynı sapkınlığın ortaklarıdır” dedi.

18 YIL ÖNCE NE DEMİŞTİ?

Erdoğan’ın bu sözleri akla henüz AKP iktidar olmadan önce, 2002 yılında katıldığı Genç Bakış programında sarf ettiği sözleri getirdi. Erdoğan programda kendisine yöneltilen, "Gay ve eşcinsel vatandaşlarımıza bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi haklar tanımayı düşünüyor mu? Kişisel olarak ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "Bir defa eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde bir defa yasal güvence altına alınması şart. Zaman zaman bazı tv ekranlarında onların da muhatap oldukları muameleleri insani bulmuyorum" diye yanıt vermişti.