Erdoğan: Enflasyonu şubat ayında makul düzeye indireceğiz

Erdoğan: Enflasyonu şubat ayında makul düzeye indireceğiz

Erdoğan, İstanbul'da patronlarla bir araya geldi.

Enflasyon için yeni bir tarih veren Erdoğan, "Şubat ayında makul düzeye indireceğiz" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde patronlarla buluştu ve İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında açıklamalarda bulundu. 

Burada yaptığı konuşmada, "Türkiye hangi badirelerden geçtiyse İTO da benzer şeyleri yaşamıştır. Dünyanın tamamı gibi ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgınında İTO ile etkin çalışmalar yürüttük" diyen Erdoğan, "Son 20 yılda çok saldırı ve oyunla mücadele ettik. Ekonomi de saldırılara maruz kaldı" iddiasında bulundu. 

'BÜYÜK LİDERLER DE FAİZ DÜŞÜRMENİN FAYDALI OLDUĞUNU İKRAR ETTİ'

Tüm dünyada merkez bankaları faiz yükseltirken, Erdoğan, "Artık büyük liderler bile faizi yükseltmenin değil düşürmenin faydalı olduğunu ikrar etti, mesela Putin de faizi düşürmeye başladı" dedi.

PATRONLARA ÇAĞRI

Erdoğan, patronlara da "Başta kamu bankaları olmak üzere düşük faizle sizleri yatırıma davet ediyorum. Düşük faizle aldığınız kredi ile yapacağınız yatırım istihdam sağlayacak" sözleri ile çağrıda bulundu.

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Erdoğan ve AKP'li isimler yıl boyunca enflasyon düşüşü konusunda çeşitli vaatler ve tarihler verirken, Erdoğan bir kez daha tarihi öteledi. Erdoğan, "Enflasyonu şubat ayında makul düzeye indireceğiz" ifadesini kullandı.

Ekonomist olduğu iddiasını sıkça dile getiren Erdoğan, "Faiz sebep, enflasyon neticedir" diyerek faiz indiriminin enflasyonu düşürüceğini savunmuştu.

DAHA FAZLA