Erdoğan: Eğitim kurumlarını kullanarak yönetimi ele geçiriyorlar

Erdoğan: Eğitim kurumlarını kullanarak yönetimi ele geçiriyorlar

Erdoğan diplomatik temaslarda bulunmak üzere gittiği Güney Afrika’da da ‘FETÖ’den bahsetti. “Eğitim kurumlarını kullanarak yönetimi ele geçiriyorlar” diyen Erdoğan’ın damadı da cemaatin eğitim kurumlarında okuduğunu kabul etmiş, bürokraside “Damat Berat Hükümeti” olarak anılacak kadar hızlı bir yükseliş göstermişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde ‘Müslüman kanaat önderleri’ buluşmasında konuşma yapıyor.

Konuşmasında, bir zamanlar “beraber yürüdük biz bu yollarda” şeklindeki şarkılarla seslendiği Fethullah Gülen ve cemaatine ilişkin de ifadeler kullanan Erdoğan, “160 ülkede bunlar yaygın bir şekilde yaşıyorlar. Eğitim kurumlarını kullanarak çocukları bu şekilde eğitiyor, oradaki yönetimi de bu şekilde ele geçirmeye çalışıyorlar. Güney Afrika'da da bunu yapıyorlar. Aynı şeyi burada yapıyorlar. Yalanı bunlar kadar rahat kullanan yok. Bunların anlayışında üçgen vardır. İbadet, ticaret ihanet. Müslümanlar arasında, çocuklarını bunların okuluna gönderen varsa evlatlarını ne kadar erken kurtarırsalar o kadar iyidir” şeklinde konuştu.

DAMADI DA O EĞİTİM KURUMLARINDA OKUMUŞTU:  EVET, OKUDUM

Erdoğan’ın damadı ve devletin kasasını bağladığı; yeni sistemin Hazine Bakanı Berat Albayrak "Evet, cemaatin okulunda. 35 sene içerisinde cemaatin yüzlerce okulunda okuyan yüz binlerce, milyonlarca gencin bir tanesiyim” demişti.