Erdoğan: Dünkü faiz artırımı, içmemiz gereken acı ilaçtı

Erdoğan: Dünkü faiz artırımı, içmemiz gereken acı ilaçtı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18. MÜSİAD EXPO Fuarı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin "Bazen acı ilaçları içmek gerekiyor, Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararını bu çerçevede değerlendiriyoruz" dedi.

İleri Haber

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18. MÜSİAD EXPO Fuarı'nda konuştu. 

Merkez Bankası'nın faizi artırma kararına ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "Dünkü faiz artırımını içmemiz gereken acı ilaç olarak değerlendiriyorum" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

''Ülke olarak hem milletimizin sağlığını korumaya hem de üretimi aksatmamaya çalışıyoruz. Şartları en kısa sürede değerlendirerek, salgını fırsata çevirme konusunda kararlıyız.

Salgının ikinci dalgasının tüm dünyayı kasıp kavurduğu dönemde, biz nispeten daha iyiyiz. Salgınla ilgili bilim insanlarının tavsiyeleri doğrultusunda gereken adımları atıyoruz.

Salgının neden olduğu sorunları ve ekonomiye yaşattığı sorunları dayanışma ile aşabiliriz.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI

Bazen acı ilaçları içmek gerekiyor, Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararını bu çerçevede değerlendiriyoruz.

Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Faiz netice değildir. Faiz, her şeyden önce paradan para kazanma suretiyle sömürmektedir.

Eğer bir ülkede MÜSİAD temsilciliği açılmış, o ülkede ihracatımız 3'e, 5'e, 10'a katlanmamışsa orada bir sorun var demektir.

Küresel ekonomide yaşanan değişimi lehimize değiştirebilecek her adıma destek vereceğiz.

Yeni reformlar, yeni atılımlar için hazırlıklar yapıyoruz. Ekonomide ve demokraside ülkemizi yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlıyız.

Temel kanunların tamamını yenileyerek, adalet sistemimizin altyapısını ve insan kaynağını güçlendirerek, ülkemizde hukuka erişimi kolaylaştırdık."