Erdoğan, Draghi ile telefonda görüştü: Afganistan’dan göç baskısı artabilir

Erdoğan, Draghi ile telefonda görüştü: Afganistan’dan göç baskısı artabilir

İtalya Başbakanı Draghi ile görüşen Erdoğan, Afganistan’a insani yardım ulaştırılması için Taliban’la angajmanın sürdürülmesi gerektiğini, aksi halde göç baskısının daha da artacağını ifade etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmede Afganistan’a insani yardım ulaştırılması için Taliban’la angajmanın sürdürülmesi gerektiğini, aksi halde göç baskısının daha da artacağını ifade etti.

Erdoğan, Draghi ile görüşmesinde, NATO müttefiki İtalya’dan Türkiye’nin ilişkilere atfettiği öneme mütenasip karşılık görmeyi beklediklerini belirtti.

‘İtalya’nın Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesine ve üyelik sürecine yönelik ilkesel desteğinin güçlü bir şekilde devam edeceğine inandığını’ ifade eden Erdoğan, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerine bir an önce ön koşulsuz olarak başlanmasının herkesin çıkarına olduğunu, 18 Mart Mutabakatı’nın da bütüncül bir şekilde güncellenmesinde zaruret bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre; Libya’da seçimlerin zamanında yapılmasını desteklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak Libya’nın talebi üzerine ve ikili anlaşmalar temelinde meşru güvenlik güçlerine eğitim ve danışmanlık sağladıklarını ifade etti.

Görüşmede, İtalya Başbakanı Draghi, Erdoğan’ı Dönem Başkanlığını İtalya’nın yaptığı G-20’nin ekim ayında Roma’da gerçekleştirilecek Liderler Zirvesine davet etti.