Erdoğan: Döküldünüz, bu başarısızlığın bir muhasebesi olacak

Erdoğan: Döküldünüz, bu başarısızlığın bir muhasebesi olacak

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin basına kapalı gerçekleşen toplantısında il yönetimlere yönelik, “İl genelinden mahalleye kadar döküldünüz. Bu başarısızlığın bir muhasebesi olacak” dediği iddia edildi.

AKP’nin Sütlüce’deki İstanbul İl Başkanlığı'nda önceki gün yapılan toplantıda İstanbul İl Başkanı'nın eleştirildiği öne sürüldü. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'a yönelik, “İl genelinden mahalleye kadar döküldünüz. Bu başarısızlığın bir muhasebesi olacak” dediği iddia edildi.

Toplantıda, belediyedeki işleyiş nedeniyle CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) encümenindeki çoğunluğu elde edeceğini belirten Erdoğan’ın bu işleyişte de değişikliğe gideceği konuşuldu. Erdoğan'ın, “Biliyorsunuz yerel yönetimlerle ilgili bir çalışmamız var. Yapacağımız bir değişiklikle encümende siyasilerin sayısını artırmak suretiyle değişikliğe gideceğiz. Bürokratların sayısı azalacak” diye konuştuğu söylendi.

BELEDİYE MECLİSLERİNE TALİMAT VERDİ

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, İBB’nin eski meclis üyesi Hüseyin Sağ, Erdoğan’ın toplantıya katılan AKP’li belediye meclis üyelerine talimatlar vererek “Meclis’te komisyonlar sizin elinizde. Meclisin 1. ve 2. başkan vekilleri de sizde. Ekrem İmamoğlu’nun tüm vaatlerini takip edeceksiniz. Su fiyatında yüzde 40 indirim yapacakmış. Nasıl yapacakmış bir görelim” dediği belirtildi.

Toplantıdan sızan bilgilere göre  Şenocak’ı sert bir dille eleştiren Erdoğan, “İl genelinden mahalleye kadar döküldünüz. Bu başarısızlığın bir muhasebesi olacak” dediği de öğrenildi.