Erdoğan Diyarbakır’da, şehir abluka altında

Erdoğan Diyarbakır’da, şehir abluka altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gençlik Festivali” kapsamında gittiği Diyarbakır’da ellerine Türk bayrakları verilen çocuklar saatlerce yolda bekletildi, birçok cadde ve bulvar trafiğe kapatıldı, stadyum yakınlarındaki sitelerden yurttaşların dışarı çıkması yasaklandı.

Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu, Okçular Vakfı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türk Telekom tarafından organize edilen “Diyarbakır Gençlik Festivali” kapsamında düzenlenecek futbol müsabakasına katılmak ve Diyarbakır Stadyumu’nun açılışını gerçekleştirmek üzere bugün (20 Ekim) Diyarbakır’a gitti. Diyarbakır Havalimanı’ndan mülki amirler tarafından karşılanan Erdoğan, yoğun güvenlik önlemleri altında Kayapınar’daki Diyarbakır Stadyumu’na geçti.

ERDOĞAN'IN GEÇTİĞİ GÜZERGAH FELÇ

Kentte sabah saatlerinde alınan yoğun güvenlik önlemleri, Erdoğan Diyarbakır’a gitmeden önce en üst düzeye çıkarıldı. Havaalanı’ndan Urfa yoluna çıkan tüm yollar, Otogar’dan şehir merkezine gelen yol, Urfa Yolu’na çıkan 75 Yol trafiğe kapatılırken, bu yollarda araçlar saatlerce bekleyerek uzun kuyruklar oluştu. Yurttaşlar araçlarından inmesine ise müsaade edilmedi. Erdoğan’ın Diyarbakır Stadyumu’na gideceği güzergah boyunca binlerce polis zırhlı araçlar eşliğinde bir duvar oluştururken, güzergah boyunca 2-3 helikopter de sürekli uçuş yaptığı görüldü.

YURTTAŞLAR SİTELERİNDEN ÇIKAMADI

Yine Diyarbakır Staydumu’nun yakınında geçen 50 metrelik yolda bulunan sitelerin sakinlerinin dışarı çıkmalarına saatlerce polislerce izin verilmedi. Engellenen yurttaşların, yer yer polislere tepki gösterdiği belirtildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği bir yazı üzerine toplanan çocuklar, havaalanı yolunda tek sıra halinde ellerine Türk bayrakları verilerek saatlerce bekletilirken, güzergah boyunca birkaç noktada çocukların zorla getirilerek bekletildiği belirtildi.

SUR İLÇESİ ABLUKADA

Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti kapsamında dün saat 22.00’dan sonra araç girişinin yasaklandığı tarihi Sur ilçesinde ise olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Sur ilçesinin Gazi Caddesi Mardinkapı’ya kadar bariyerlerle ikiye ayrılırken, bu uygulama ile kaldırımda yürüyenlerin karşı kaldırıma geçişleri engellendi. Gazi Caddesine çıkan tüm sokaklar kapatılırken, araç girişinin olmadığı ilçede esnaflara da zorunlu asmaları için Türk bayrakları dağıtıldı. Tarihi Ulu Cami çevresi polis bariyerleriyle kapatılırken, ilçede binlerce polis ve özel harekat timi görev yapıyor.

“Kendine başka kimlik ve devlet arayan, evini de yurdunu da ailesine de kaybetmeye mahkum”

Erdoğan Diyarbakır Stadyumu’nun açılış için düzenlenen ünlüler maçı öncesinde bir konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan, Diyarbakır Stadyumu’nun açılışındaki konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

- Bir ülkenin kuruluşu ve geleceği kılıçla kalemin ucundadır. Kılıcınız keskin, kaleminiz güçlü olacak.

- Diyarbakır’da çukurlar kazarak ülkemizin geleceğini oraya gömmek istediler.

- Adı ve iddiası ne olursa olsun, tüm terör örgütlerinin ipinin ucu aynı yere çıkar.

- Kürt kardeşlerimizin adını istismar ederek bu millete savaş açanların gerisindeki silüet aynıdır.

- Bölgemiz üzerinde hain emelleri olanların maşalığını yaparak bu halka hizmet edilemez.

- Benliklerini bir dolara Amerika’daki şarlatana satan FETÖ’cüler ve İslam adına Müslümanları katleden DEAŞ’lılar ile kendi halkına, kendi ülkesine kurşun sıkan bölücü teröristlerin hiçbir farkı yoktur.

- Kendine başka kimlik arayan, kendine başka devlet arayan, yakın tarihte pek çok örneğini gördüğümüz gibi evini de yurdunu da ailesine de onurunu da kaybetmeye mahkum oluyor.

- Bu ülkede etnik ayrımcılık yapan karşısında önce bizi bulur. (MA)