Erdoğan, Diyanet Vakfı'nın düzenlediği ödül törenine katıldı

Erdoğan, Diyanet Vakfı'nın düzenlediği ödül törenine katıldı

Türkiye Diyanet Vakfı'nın düzenlediği Uluslararası 5.İyilik Ödülleri törenine katılan Erdoğan, "Dünyayı iyilik değiştirecek" şeklinde konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Saray'da düzenlenen Uluslararası 5.İyilik Ödülleri Programı'nda konuştu.

Ödül töreninin, Diyanet Vakfı'nın gayretleriyle yurt içinde ve yurt dışında daha fazla rağbet kazanacağına inandığını söyleyen Erdoğan, şunları söyledi:

'DÜNYAYI HINÇ VE HASET DEĞİLİK, İYİLİK DEĞİŞTİRECEK'

"Dünün Firavunları, Nemrutları vardı, bugünün de Firavunları, Nemrutları var. Hak, batıl mücadelesi dün olduğu gibi bugün de var. Bu mücadele ilanihaye devam edecek. Dünyayı hırs, hınç ve haset değil, iyilik değiştirecektir. Dünyayı kin ve nefret değil, ihsan ayakta tutacaktır."

NETANYAHU'YA: 'SEN ZALİMSİN ZALİM'

Konuşmasının bir kısmında İsrail Başbakanı Netanyahu'nun kendisi hakkındaki sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Sen zalimsin" dedi.

Erdoğan, Netanyahu'ya yönelik, "Tayyip Erdoğan'ın ülkesinde gazeteciler cezaevindeymiş. Be Netanyahu sen zalimsin zalim. İsrail'de seçim var diye cezaevlerindeki binlerce kadın, çocuk yaşlı bunlara zulmeden sen değil misin? Dünyada bir zalim aranacaksa ta kendisi sensin. Camiye postallarla giren senin askerin, polisin değil mi? Bunu ne ile izah edeceksin? Bunun izahı olmaz. Bizi tahrik etmeye çalışıyorsan biz tahrik olmayacağız. Biz bu oyunlarla tahrik olmayacak kadar evrensel bir dinin mensuplarıyız" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA