Erdoğan 'dava arkadaşını' yuhalattı

Erdoğan 'dava arkadaşını' yuhalattı

Son dönemde geçim sıkıntısından dolayı intihar girişimlerinde artışlar görülürken, Erdoğan ülke ekonomisinin iyi olduğu yönündeki ikna çabalarına devam ediyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Pendik İlçe Kongresi öncesi Kurtköy Kapalı Spor Salonu önünde yaptığı konuşmada Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’i yuhalattı. 

Şimşek’in ülke ekonomisi hakkında söylediği, “Büyükler yönetebildiklerini söylüyor ama görüyoruz yönetemiyorlar; tedbiri alacağız” sözlerine tepki gösteren Erdoğan, “Çıkıyor birileri garip garip şeyler konuşuyor" ifadesini kullanınca AKP’liler Şimşek’i yuhaladı.

Erdoğan ayrıca, enflasyonun nedenini faize bağladı. Erdoğan’ın enflasyonu bitirme yönünde söyledikleri, 1990’lı yıllardaki patron partilerinin enflasyon hakkındaki söylemlerini hatırlattı.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Dikkatli her zaman olacağız, dikkatli olmazsak en büyük trafik kazasını kendin yaparsın. Tabii dikkatli olacaksın ama kendi ayağına da kurşunu sıkmayacaksın. Sen kalkar da faizli bir ekonomi ile ülkeyi yönetmeye devam edersen, o dikkatsiz araba sürmeye benzer. Türkiye’yi faiz belasından, faizi aşağı indirmek suretiyle enflasyondan kurtaracağız. Enflasyonun anası da babası da faizdir. Bunu bilmeyenler de bilsin. Bunun aksini yapmaya kalkanlar kusura bakmasın karşısında beni bulur. Çünkü ekonomide her kötülüğün anası faizdir. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar”