Erdoğan, danışmanlarını atadı

Erdoğan, danışmanlarını atadı

Resmi Gazete'de Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan genelgeye göre Merve Kavakçı'nın kızı Mariam Kavakçı da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlıkları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK); Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na ilişkin atama kararları, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla bugün Resmi Gazete’de yayınlandı.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlıklarına; Ahmet Minder, Muhammet Mücahit Küçükyılmaz, Mariam Kavakçı ve Serkan Taranoğlu atandı. 

MERVE KAVAKÇI'NIN KIZI CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI OLDU

Atanan isimler arasında, 1999'da Meclis'te yaşanan türban kriziyle tanınan Merve Kavakçı'nın kızı Mariam Kavakçı da yer aldı. Merve Kavakçı da bir süre önce de Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a büyükelçi olarak atanmıştı.

MARİAM KAVAKÇI KİMDİR?

Havuz medyasında ‘konuşma dili patoloğu’ ve ‘iş kadını’ olarak tanıtılan Mariam Kavakçı'nın, araştırma alanları arasında dil işlemenin nörobiyolojik yönleri, motor-dil etkileşimleri, dil bozuklukları alanında çalışma yaptığı ve 2017 yılında Texas Üniversitesi’nde İletişim Bilimleri ve Bozuklukları bölümünde yüksek lisans yaptığı belirtiliyor.