Erdoğan: CHP'li belediye eşcinsel kotası koyuyor, şu hale bak

Erdoğan: CHP'li belediye eşcinsel kotası koyuyor, şu hale bak

Erdoğan, muhtarlara yaptığı konuşmada "CHP'li ilçe belediyesi, mahalle komiteleri için yapılacak seçimde eşcinsel kotası koyabiliyor. Şu hale bak" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray'da 41'inci kez topladığı muhtarlara hitap etti.

Konuşmasında, Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturmalarda tutuklananlara ilişkin konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“ARTIK BİLSEN NE OLUR BİLMESEN NE OLUR”

Teröristler raf ömürlerini tamamlayınca hemen çöpe atılırlar. FETÖ'nün durumu da aynıdır. Onun da kimin sarf malzemesi olduğunu ben açıklamayacağım. Benim milletim onların kimin sarf malzemesi olduğunu bilirler. Darbe girişiminden çok önce bu yapı için tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet teşhisinde bulunmuştuk. Meydanlarda hep söyledim, çocuklarınızı bunların okullarından alın. Bankalarında paralarınız varsa alın. Sanki biz bunları dememişiz gibi arabasını satıp bankaya yatıran, evini satıp o bankaya yatıranlar var. Bunca zaman bunları söyledik. Bilsen ne olur bilmesen ne olur artık.

Çağrımıza uyarak örgütle iltisakını kesenler hayatlarını sıkıntısız sürdürüyor. FETÖ ile hareket edenler bunun hesabını vermek durumundadır. Bazıları ısrarla bunu bizim şahsi hesaplaşmamız gibi gösteriyor. 15 Temmuz başarılı olsaydı ve Türkiye FETÖ'nün eline geçseydi halimiz nice olurdu? 

“SEVİNCİNDEN ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BİRBİRLERİNİ ARAYANLARI BİZ BİLİYORUZ”

O gece (15 Temmuz) sevincinden çığlık çığlığa birbirlerini arayanları biz biliyoruz ama biz bunları şimdilik televizyonlarda paylaşmıyoruz ama uluslararası toplantılarda biz bunları birileri ile özel paylaşıyoruz. Kimse kimseyi aldatmasın. Biz kimin ne olduğun gayet iyi biliriz. Türkiye'de de bundan sonra çeşitli ülkelerin bazı insanlarının burada rahatlıkla cirit atmasına fırsat vermeyeceğiz. Ne gerekiyorsa onu da yapacağız. Gerçekler bu kadar açıkken biz nasıl ülkemizin bekasını tehdit eden saldırılara karşı sessiz kalabilirdik. Özgürlüğünü kaybedip de izzetini, onurunu muhafaza etmiş hangi millet var. Bizim milletimize sözümüz var. Gerekirse baş vereceğiz ama asla baş eğmeyeceğiz. 

KONTROLLÜ DARBE VARSA ONUN ARTİSTLERİNDEN BİRİ SENSİN"

MHP'ye kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür eden Erdoğan, konuşmasının önemli bir bölümünü yine CHP'yi eleştirmeye ayırarak şunları söyledi:

Türkiye böylesine büyük badirelerle boğuşurken yanımızda yer alan, desteğini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle MHP'nin ülkemiz ve milletimiz için hayati önem taşıyan konularda yanımızda yer almasını takdirle ve memnuniyetle karşılıyorum. Buna karşılık anamuhalefet partisinin tutarsız, temelsiz, fırsatçı, her türlü kavramı ve değeri istismar eden, bunlarla kalmayıp FETÖ'den PKK'ya tüm terör örgütlerinin borazanlığını yapan tavrı karşısında üzüntümü de ifade etmek isterim. Ben bu zihniyeti halkıma özellikle havale ediyorum. Bu ülkede bir diktatör olsaydı sen ne Tekirdağ'da öyle konuşabilirdin, adamı alıp götürürlerdi. Ne senin genel başkanın ne sen öyle konuşabilirdin. Faşist bir sistemin içinde bunlar yok.  2019'da mart ve kasım seçimlerinde halkım bunlara gereken dersi gerektiği şekilde verecektir. FETÖ yapılanması konusunda ağızlarına geleni söyleyenler bugün FETÖ'nün en büyük yol arkadaşı kesildi. Onlar 17-25 Aralık'a kadar FETÖ'yü dini yapı sanıyorlar karşı çıkıyorlar, gördüler ki FETÖ'nün dinle, ezanla, bayrakla ilişkisi yok, o zaman 180 derece çark ettiler. Hemen gidip gazetesine, televizyonuna sahip çıktılar. 15 Temmuz'dan beri FETÖ'nün kendini ibra etmek için hangi argüman hangi söz, iftira, senaryo varsa onu anlatıyorlar. En son 15 Temmuz'a kontrollü darbe, tiyatro diyecek kadar alçaldılar. Madem kontrollü darbeydi niye o zaman Yeşilköy'de oturuverdin? Tankın oradan gitmesini niye bekledin? Belediye başkanının kahvesini niye yudumladın? Kontrollü darbe varsa onun artistlerinden biri sensin. Darbe olduğu zaman tankın üzerine ilk sen çıkardın hani? Sana kaçmak yakışır, sen çıkamazsın. Kürekçibaşı olmak başka şey, yürek sahibi olmak başka şey. 

"CHP'Lİ BELEDİYE EŞCİNSEL KOTASI KOYUYOR HALE BAK"

Erdoğan, Bursa'da CHP'li Nilüfer Belediyesi'nin mahalle komitelerinde 5'e 1 oranında eşcinsel kotası koymasını hedef alarak, "Milletimizin değerleri ile bağları öylesine kopmuştu ki, CHP'li ilçe belediyesi mahalle komiteleri için yapılacak seçimde 5'te 1 oranda eşcinsel kotası koyabiliyor. Allah şaşırtmasın, şu hale bak ya. Böyle nereye savrulacağı belli olmuyor. Biz bu partinin hangi söylediğini dikkate alamım. Konuşmaya değer bulalım. Milletimizin değerlerine savaş açanlarla işimiz olmaz" ifadelerini kullandı. 

BİR KEZ DAHA MİMARLAR ODASI'NI HEDEF ALDI

Erdoğan konuşmasında Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılmasına karşı çıkan TMMOB Mimarlar Odası'nı bir kez daha hedef alarak, "Taksim'de AKM'yi, eskisi zaten harabeydi, depreme dayanıklılığı, şusu busu kalmadı, onu yıkıyoruz. Onun yerine modern bir kültür merkezi yapıyoruz. Hemen o bir tane Mimar Mühendisler Odası mı öyle bir şey var, ona karşı çıkmış. Ne yaparsan yap durduramazsın. Siz buraya da karşı çıktınız, biz yaptık mı burayı, yaptık. Ağa babalarınız bile buraya geldi mi? Geldi. Bak biz burada şimdi bu milletin gerçek evlatlarıyla beraber bu toplantıları yapıyoruz" şeklinde konuştu.