Erdoğan Canan Kaftancıoğlu’nu hedef gösterdi

Erdoğan Canan Kaftancıoğlu’nu hedef gösterdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında CHP’nin İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu’nu hedef gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuşmasının neredeyse tamamını CHP'nin İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu'na ayırdı.

Erdoğan konuşmasında CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu’na ait olduğu iddia edilen tweetleri okuyarak Kaftancıoğlu’nu hedef gösterdi. Erdoğan, "Marksist terminolojiyle milletimizin değerlerine saldırdı" ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL'A BİR İL BAŞKANI SEÇMİŞLER TAM BİR FACİA'

Erdoğan’ın açıklamaları:

Türkiye'nin üstelik de çok yönlü ve çok aktörlü terör meselesi vardır. Türkiye'nin bölgede yaşanan insani krizlerden kaynaklanan sıkıntıları var. Türkiye'nin bir de ana mulaefet partisi sorunu vardır. Dünyada ana muhalefet proje geliştirir, hükümet alternatifi olarak çalışır.

Biz bu partinin başındaki zatın hezeyanlarını üzüntüyle takip ederken İstanbul'a bir il başkanı seçmişler ki tam bir facia. Demokrasiye saygımız vardır. Buna bizim bir şey söylememize gerek yok, kendi söyledikleri her şeyi anlatıyor. Bu tweet'ler de neler yok ki. Yüzünde poşi ile polise taş atmaya varıncaya kadaar attığı tweet'lere varıncaya kadar nasıl birisi! Her şey bi tarafa da Gazi Mustafa Kemal'in partisi kimlerin eline kaldı? Ermeni soykırımı diyerek tarihimizi ve milletimizi aşağılıyor. Devlet katil değil seri katil diyor. Terör eylemlerinde ölenlerin suçunu devlete atıyor. 

Eylemci fotoğrafları ona ait değilse bile bu vandallığa sahip çıktığını gösteriyor. Diğer paylaşımlarından Gezi olayları sırasında "Ananı da al haydi Taksim'e" diyerek provokasyonlarda bulunduğu anlaşılıyor. CHP ile BDP'nin ortak hareket etmesini kutlayan mesajlar yayınlıyor. Bu konuda tepkiler almış olacak ki hemen CHP'yi HDP'yi aynı yola girdi diye eleştiren gerzekler yol doğu diyerek harekete geçiyor. 

15 Temmuz kahramanlarına etmedik hakaret bırakmıyor. 15 Temmuz direnişini, "Alın isze nur topu gibi mağduriyet" diyerek itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Boğaziçi Köprüsü'nde yaşanan olayları, "Tekbir getirerek boğaz keserek mi demokrasi mücadelesi verilir, inandığınız Allahınız sizin de belanızı versin" diyor. Ey Kılıçdaroğlu söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. İstanbul gibi bir şehrin il başkanı olması düşündürücüdür. Bay Kemal bundan sonra heralde sen de çok düşüneceksin." 

KILIÇDAROĞLU'NUN MECLİS'İN ÖNÜNDE KENDİNİ YAKAN VATANDAŞ HAKKINDAKİ AÇIKLAMASI

Kemal Kılıçdaroğlu gibi karikatür bir tipin başında olduğu bir partiye de tencere kapak gibi böyle bir il başkanı yakışırdı. Bu zat, Meclis'in önünde bir firmadan alacağını tahsil edemeyen kendini yakmaya teşebbüs eden vatandaşa, "Kendini sarayın önünde yaksaydın, ardından sarayı da yaksaydın" dedi. Ben de arkadaşlarım da suça teşvikten davalarımızı açıyoruz. Bu nasıl siyasetçi. Bunların bedelini ödeyecekler. 

Terör örgütü mensuplarını göreve getirmeyi muhalefet sanan zihniyet CHP'yi esir almıştır. Ülkemize de CHP'ye de yazık. Bu ihanetleri kabul etmeyen nice insanlar olduğunu da inaniyorum. Onlara özellikle sesleniyorum. Türkiye'nin ana muhalefet partisinin bir avuç marjinal elinde heder olması demokrasimiz adına büyük kayıptır. 

'NATO'YA SERZENİŞİM VAR'

Burada özellikle bu toplantı ile benim NATO'ya da bir serzenişim var. Ey NATO siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tecavüzünde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz. Şu ana kadar siz ne tür bir tavır aldınız. Bunu kendilerine duyurduk, duyuruyoruz. Genelkurmay Başkanımız kendileri ile bu konuda görüşüyorlar, görüşecekler.

Biz milletimize verdiğimiz hizmet sözünü layıkıyla yerine getirmek için çalışmayı sürdüreceğiz.

Dün Irak'ta oynanan oyunu bozduk, Suriye'de oynanan oyunun kalbine hançer sapladık. Kısa süre içinde Afrin ve Münbiç'ten başlayarak Suriye'deki terör yuvalarını da birer birer dağıtacağız. Buna ne müttefikimiz görünüp bizi sırtımızdan vuranlar mani olabilir ne de siyasetçi görünen marjinaller mani olabilir.

'AFRİN OPERASYONU SURİYELİ MUHALİFLERLE'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Olası Afrin operasyonuna değinen Erdoğan, operasyonun Suriyeli "muhalif" unsurlarla birlikte yapılacağını söyledi.