'Erdoğan çağırsa ben de giderim'

'Erdoğan çağırsa ben de giderim'

Şarkıcı Haluk Levent AKP yandaşı meslektaşlarını "Bu ülkenin sanatçılarının iktidarı sevme hakkı da vardır. Her iktidarı seven sanatçıya yalaka diyemezsiniz” diyerek savundu.

Şarkıcı Haluk Levent AKP’yi savunan meslektaşları için “Bu ülkenin sanatçılarının iktidarı sevme hakkı da vardır. Her iktidarı seven sanatçıya yalaka diyemezsiniz” yorumunda bulundu.

Posta Gazetesi’ne konuşan Levent, “Yavuz Bingöl’ün üzerine çok gittiklerini düşünüyorum. Onunla aynı fikirleri taşımıyorum. Onlar iktidarı sevme ya da birlikte hareket etme hakkına sahip. Ama onları linç etme hakkına kimse sahip değil. Eleştirin varsa yap geç” dedi.

‘ONLARIN DA İKTİDARI SEVME HAKKI VAR’

Referandum sürecinde Arda Turan ile Rıdvan Dilmen’in başlattığı ‘Evet’ kampanyasında linç edilmelerine tavır gösterdiğini dile getiren Levent , Yavuz Bingöl’ün sözlerini “Niye linç ediyorsunuz? Bu ülkenin sanatçılarının iktidarı sevme hakkı da vardır. Her iktidarı seven sanatçıya yalaka diyemezsiniz. Gerçekten de sevebilir; dünya kadar parası var, ihtiyacı yok ama, “Ben Erdoğan’ı çok seviyorum” diyor. Sevebilir. Yani adamın parası var, sanat kariyeri var; kendini buna niye mecbur hissetsin ki?” diyerek savundu.

‘İKTİDARLA BERABER HAREKET EDEN BAZI SANATÇILARI SAMİMİ BULUYORUM’

AKP’nin yemek davetlerine katılan meslektaşları için de “Ben iktidarla beraber hareket eden, yemek yiyen bazı sanatçıları samimi buluyorum. Adam seviyor kardeşim, niye kabullenemiyorsunuz? Ama açık söyleyeyim bazılarını da bulmuyorum elbette. Yine de benim iktidar karşıtı, muhalif bir adam olmam, diğer sanatçı meslektaşlarımı linç etme hakkı sağlamıyor bana” Yorumunda bulundu.

'CUMHURBAŞKANI ÇAĞIRSA GİDERİM'

"Cumhurbaşkanlığı'ndaki davetlere sizi çağırdılar mı?" sorusuna ise "Yok çağırmadılar oradaki yemekleri gördükçe içim gidiyor zaten, niye ben çağrılmıyorum diye. 'Çağırsalar Haluk Levent gitmez' diyorlar ama hayır giderim. Kenara çekmeye çalışırım, 'siz Cumhurbaşkanısınız lütfen şunlara el atın' derim.