Erdoğan: Bunlar ısınma ve egzersiz, bundan sonra koşacağız

Erdoğan: Bunlar ısınma ve egzersiz, bundan sonra koşacağız

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde konuşan Erdoğan, 16 yılda Türkiye'nin çok farklı bir noktaya geldiğini söyleyerek "Bunlar ısınma ve egzersizdi, bundan sonra koşacağız" dedi.

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Türk Savunma Sanayii Zirvesi bugün gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Gelecek hafta Pazartesi günü bir Uzak Doğu ülkesine ATAK ihracatı ile ilgili son adımı atmak üzere bir ziyaret planlıyoruz. Hisar'ın yeni testleri başarıyla  gerçekleştirildi, Bora füzemiz noktasal denilebilecek hassasiyetle hedefini vurdu" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda, açılış konuşmasının ardındnan Erdoğan'ın açıklamalarına geçildi. "Son 16 yıldaki atılımlarımız sayesinde ülkemizi çok farklı bir noktaya getirmeyi başardık" diyen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'BUNLAR ISINMA VE EGZERSİZ, BUNDAN SONRA KOŞACAĞIZ'

"Batı verirse bir şey yaparım ve gelmedi hep kapılardan döndük döndürüldük. Türkiye'ye gelince vermiyor. Bunu Kıbrıs'ta yaşadık. Kıbrıs'tan sonra ASELSAN'ı kazandırdık. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Artık ihracata başladık. Dünyada yaşanan sayısız örenek en büyük ispattır. Savunma sanayinde belli bir yere ulaşamamışsanız özgürlüğünüzü garanti altına almanızı asla size getirmez"

"Bugüne kadar yaptıklarımızı ısınma ve egzersiz olarak görüyoruz. Bundan sonra koşarak devam edeceğiz. Biz geleceğe yatırım yapıyoruz. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılama ötesinde ihracatı hedef alan her çaba bizim için önemlidir"

'PARASI ÇOK OLUP BAĞIMSIZ HAREKET EDEMEYENLER VAR'

"Savunma sanayisinin önemli bir bölümünü son 16 yılda kat ettik. Ancak sizlerin de çok iyi bildiği sebeplerden dolayı savunma sanayi hedeflerimiz akin kaldı akin bırakıldı. Böyle bir ortamda koşabilecek imkanlara sahip olmak gerekiyor bunu başarmak lazım. İnşallah koşmaya çok daha farklı bir şekilde devam edeceğiz."

" Bölgemizde parası çok olup da bağımsız hareket edemeyen devletler var"

'FIRAT'IN DOĞUSUNA OPERASYON'

Erdoğan, seçim öncesi yine savaş diline sarıldı. Konuşmasında "Birkaç güne Fırat'ın doğusuna operasyona başlıyoruz" dedi.

Öte yandan ABD'ye seslenerek "Türkiye bir göçebe devleti değil modern bir devlettir" şeklinde konuştu.