Erdoğan: Bu yılı eğitimde altın fırsat olarak görüyoruz

Erdoğan: Bu yılı eğitimde altın fırsat olarak görüyoruz

Erdoğan'ın yeni eğitim-öğretim yılının başındaki 'fırsat' açıklaması, akıllara MEB yönetmeliğinden karma eğitimin çıkarılmasını getirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetmeliğinden karma eğitim şartının kaldırıldığı yeni eğitim-öğretim yılını “Altın bir fırsat” olarak niteledi. 

Kabataş Lisesi’nde yaptığı konuşmada “Bu yılı altın bir fırsat olarak görüyoruz" diyen Erdoğan’ın, öğrencilerin okula ilgilisini “uluslararası kuşatmayla” gerekçelendirmesi ise dikkat çekti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- İleride tek tek bakacağım. Konuşma yaptığım günden sonra (Kabataş Lisesi’nden) mezun olanlar arasında bakanlar, milletvekilleri, cumhurbaşkanları var mı diye arayacağım.

- Elinde satırla dolaşan gençlik değil elinde kitabıyla kalemiyle dolaşan gençliği karşımda görüyorum.

- Ahh ahh, bizim okullarımızda beden eğitimi yaptığımız yerler vardı, şu anki sınıflar gibiydi.

‘PROVOKE ETMEK İSTEDİLER’

- Biz kırtasiyeci dükkanlarında kitap almak için bir hafta sırada beklerdik. Şimdi biz devlet olarak sıralara kitapları koyacağız ve öğrenciler eğitim başlayınca kitapları bulacak dedik. Siz teksir kağıtlarını bilir misiniz? Üst sınıflardan parayla almak isterdik vermezlerdi bize. Bu sene bazıları provoke etmek istedi. Dediler ki "Basmıyoruz." Milli Eğitim Bakanlığı sağ olsun bir seferberlik ilan etti, bu yıl sınıflara yetiştirdik kitapları.

ÖĞRENCİLERE: ÇOK CİDDİ BİR KUŞATMA ALTINDAYIZ

- Öğrenci fiziken sınıfta, ruhen değil. Çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız. Bu durumu değiştirecek, öğrencilerimizin sınıfa ilgisini en üst düzeye çıkaracak yöntemleri uygulamaya koymalıyız.

- Bizler bir kaynak kitaba ulaşmak için şehrin diğer ucundaki kütüphaneye gitmek zorunda kalıyorduk.

DAHA FAZLA