Erdoğan: Bu ülke yeşillendiyse bizimle yeşillendi

Erdoğan: Bu ülke yeşillendiyse bizimle yeşillendi

Erdoğan Saray'daki konuşmasında "Hayvancılıkta maalesef vatandaşlarımıza hala istediğimiz seviyede uygun fiyatlardan et sunamadığımızı itiraf etmem gerekiyor" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'daki "Türkiye'nin En Büyük Çiftçi Ailesi Milletin Evinde" programında konuştu. Konuşmasında yine Gezi direnişe atıp yapan Erdoğan, "Ağaç kestiğimiz yalanıyla ortalığı birbirine kattılar. Bu ülke yeşillendiyse bizimle yeşillendi" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Tarım kredi kooperatifleri tanzim satış uygulamasının ana tedarikçisidir.Tarım ve hayvancılığın önemini çok iyi bilen bir yönetimiz. Mart ayı içinde çiftçilere toplam 3 milyar 716 milyon liralık destekleme ödemesi yapacağız. Geçtiğimiz 10 yılda 6.1 milyon hektar alanda arazi tapulaştırmasını tamamladık, 3.1 milyon hektar alanda ise işlemler sürüyor."

'MAALESEF UYGUN FİYATTAN ET SUNAMADIĞIMIZI İTİRAF ETMEM GEREKİYOR'

"Hayvancılıktan bitkisel üretime yayılan alanda 3 yılda genç çiftçilerimizi destekledik. Bugüne kadar 1 milyon arazinin bölünmesini önledik. Tarım arazilerinin SİT alanı olarak kullanılmasını sağladık. Her tarım alanına beton yığınlarını dikersek bu millete ihanet ederiz."

"Hayvancılıkta maalesef vatandaşlarımıza hala istediğimiz seviyede uygun fiyatlardan et sunamadığımızı itiraf etmem gerekiyor."

TARIM SEKTÖRÜNDE DE 'SPEKÜLATÖRLER' VARMIŞ

"Spekülatörlerin gayesi çiftçinin, üreticinin hakkını hukunu korumak değildir. Ülkemiz üzerinde oynanan her oyun gibi bu tür tezgahları bozmaya devam edeceğiz. Tarım sektöründeki spekülatörleri tıpkı sınırlarımıza dayanan teröristler gibi bir milli güvenlik sorunu olarak görüyor ve ona göre de müdahale ediyoruz."

"Her iki üründe de dışa bağımlılık söz konusudur. Planlı üretime geçerek ithalatı azaltmayı planlıyoruz."

"Tarım sektörünü şaha kaldıracağız. Ülke ve millet olarak ne zaman hedeflerimize yaklaşsak bir takım senaryolar devreye giriyor."

'BU ÜLKE YEŞİLLENDİYSE BİZİMLE YEŞİLLENDİ'

"Ağaç kestiğimiz yalanıyla ortalığı birbirine kattılar. Bu ülke yeşillendiyse bizimle yeşillendi."

"Biz kayyım olayını hukuk çerçevesinde yargı vasıtasıyla devreye soktuk. Bunlardan bunları aldık çünkü devletin gönderdiği parayı Kandil'e gönderenlerle yola devam edecek halimiz yoktu."