Erdoğan bu sefer Tunus’ta ağız değiştirdi: 'Esed bir teröristtir'

Erdoğan bu sefer Tunus’ta ağız değiştirdi: 'Esed bir teröristtir'

Erdoğan, Tunus’ta Suriye ile ilgili konuşma yaptı, “Esed ile yürümek mümkün değil. Suriye'de devlet terörü estirmiş bir teröristtir" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette olduğu Tunus’da, yine Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ilgili konuşma yapmadan kendini tutamadı.

Tunus'lu mevkidaşı El-Baci Kaid es-Sibsi ile bir araya gelen Erdoğan, görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Esad ile ilgili şunları söyledi:

"HALK BÖYLE BİRİNİ BAŞINDA GÖRMEK İSTER Mİ?”

“Suriye'de Esed'le yürümek kesinlikle mümkün değildir. Ne için?

1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye'nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız? Suriye'nin halkı böyle birisini başında görmek ister mi? Çünkü Esed, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir. Böyle birisine bu işi o götürebilir diyemeyiz. Öldürülmüş insanlara haksızlık olur bu. Suriye'de hala kan gövdeyi götürüyor."

ERDOĞAN YANLARINDAN AYIRMIYOR…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan eşlik ediyor.