Erdoğan: Bizim ülkemizde domuz eti yiyenler var, bir şey demiyoruz

Erdoğan: Bizim ülkemizde domuz eti yiyenler var, bir şey demiyoruz

'Nefret Söylemiyle Mücadele' etkinliğinde konuşan Erdoğan, "Herkesin vejetaryen olması beklenemez. Ben senin inancına saygı duyuyorum, sen benim inancıma neden saygı duymuyorsun? Bizim ülkemizde domuz eti yiyenler var, bir şey demiyoruz" dedi.

ABD’deki etkinlikte konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim ülkemizde domuz eti yiyenler var, bir şey demiyoruz” ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) için gittiği ABD’nin New York şehrinde "Nefret Söylemiyle Mücadele" etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Yaşanan terör eyleminden sonra örnek tutum sergileyen Yeni Zelanda halkına teşekkür ediyorum. Nefret söylemini bir kez daha lanetliyorum.

Hindistan'da sadece inek eti yedikleri için ölüme mahkum edilen Müslüman gençlerin haklarını nasıl savunur hale geleceğiz? Herkesin vejetaryen olması beklenemez. Ben senin inancına saygı duyuyorum, sen benim inancıma neden saygı duymuyorsun? Bizim ülkemizde domuz eti yiyenler var, bir şey demiyoruz.

Sen nasıl inek eti yersin? Böyle bir saçmalama olabilir mi? Onlara mı soracağız?

Hindistan’ın Keşmir’deki durumu anlaşılır değil. Azad Keşmir adeta açık hava hapishanesine dönmüş durumda. Nefret söylemi ile mücadelenin yolu eğitimdir."