Erdoğan: Biz her meselelerinde kadınların yanında olduk

Erdoğan: Biz her meselelerinde kadınların yanında olduk

Ankara'da kadın şurasında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadın sayısını Melcis'te yüzde 17'nin üzerine çıkartmayı dönemimizde başardık" dedi.

Ankara'da ATO Congresium'da düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6. Kadın Şurası'nda konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bundan sonraki seçimlerde kadınlarımızın daha yüksek oranlarla hem aday listelerinde hem de belediye meclislerinde yer bulabilmesi için çalışacağız" dedi.

 AKP'nin başarı sırlarından birinin ‘kadınlara ulaşması’ olduğunu söyleyen Erdoğan, "Birileri yıllarca kadının ismini sıkıntısını istismar ederek kendine siyasi rant sağlamanın peşine düşerken biz her meselelerinde onların yanında olduk" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kadın sayısını Melcis'te yüzde 17'nin üzerine çıkartmayı dönemimizde başardık.

Her ne kadar seçilenler arasında bu orana ulaşılamamışsa da eskisine göre çok daha fazla kadının belediye meclislerinde sorumluluk üstlendiğini görüyoruz. Kadınların yerel yönetimlerdeki temsili şehir sorunlarına bakışı, projeleri gibi konular ele alınacak. Böylece benzer görevlere talip olan kadınlarla tecrübe paylaşımı yapılmış oluyor.

Lütfedilerek zorlamayla verilen hakların kalıcı olması pek mümkün değildir. İnsanın kabiliyetiyle elde ettiği hakları kimse ondan alamaz. Bu bakımdan tüm kadınlarımızdan siyasetin tüm kesimlerinde daha aktif olmasını bekliyorum.

Hayatın her alanında başarılı olan kadınlarımızın siyasette de hedeflediğimiz yere geleceklerine yürekten inanıyorum. AK Partinin başarısının sırlarından biri belki de en önemlisi kadınlara ulaşması belki de gönüllerine girmesidir. Birileri yıllarca kadının ismini sıkıntısını istismar ederek kendine siyasi rant sağlamanın peşine düşerken biz her meselelerinde onların yanında olduk. Kadını dışlayan bir toplum gücünün ve potansiyelinin yarısından vazgeçmiş demektir”

[ih2]

[ih3]

DAHA FAZLA