Erdoğan: Ben de F-16 ile uçacağım

Erdoğan: Ben de F-16 ile uçacağım

Erdoğan 3. havalimanında düzenlenecek etkinliğe F-16 ile geleceğini duyurdu. İdlib'teki 'ılımlı muhalifler'le ilgili endişelerini belirtti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Rusya-Türkiye-İran Zirvesi’ için gittiği Tahran dönüşünde uçaktaki gazetecilerin sorularını cevapladı.

Hürriyet'ten Vahap Munyar'ın aktardığına göre bir kent faciası olarak adlandırılan 3. Havalimanı hakkında konuştu. Erdoğan, açılışın ertelendiğine yönelik çıkan haberlere dair bilgisi olmadığını söyledi.

'BEN DE F-16 İLE UÇACAĞIM'

Yaşanan iş cinayetleri ve doğa katliamıyla sık sık gündeme gelen 3. Havalimanı'nda 23 Eylül’de Teknofest çerçevesinde bir gösteri olacağını söyleyen Erdoğan “Orada F-16’yla uçulacak. Milli Savunma Bakanımız Hulusi Bey ve Hava Kuvvetleri Komutanımızla birlikte F-16’yla yapılacak inişe programım elverirse ben de katılabilirim” dedi.

'ILIMLI MUHALİFLER İDLİB'TE'

Suriye’nin İdlib’i cihatçı çetelerden temizleme operasyonuyla ilgili sorulara da cevap veren Erdoğan, “İdlib’te 12 askeri gözlem noktamız var” dedi

Erdoğan İdlib’teki cihatçı örgütler için yine ‘ılımlı muhalifler’ derken “Halep, Doğu Guta gibi yerlerden gelen ılımlı muhalifler de şu anda İdlib’de bulunuyor” ifadesini kullandı.