Erdoğan: Başakşehir'le övünüyorum, çünkü kurduğum takım

Erdoğan: Başakşehir'le övünüyorum, çünkü kurduğum takım

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan TRT’de ortak yaynlanan programda konuştu. Erdoğan 1990 yılında kurulan İstanbul Büyükşehir Belediye Spor’u kendisinin kurduğunu iddia etti.

TRT’de ortak olarak yayınlanan programa konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1990 yılında dönemin SHP’li Belediye Başkanı Nurettin Sözen tarafından kurulan İstanbul Büyükşehir Belediye Spor’u kendisinin kurduğunu söyledi.
Daha önce de 1992 yılında kurulan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ni kendi iktidarları döneminde kurduklarını ifade eden Erdoğan katıldığı programda ‘Başakşehir şu anda çok çok başarılı gidiyor, tabii onunla da övünüyorum çünkü kurduğum takım. Yerel belediyecilikte çok ciddi bir reformu yapma zorunluluğumuzun da olduğuna özellikle inanıyorum’ dedi.

Erdoğan'ın sözleri Başakşehir Futbol Takımı'nın bu sene Süper Lig'de şampiyon olacağına yorumlandı.


ERDOĞAN’IN 'BEN YAPTIM' DEDİKLERİ:
1930 Türkiye’ye buzdolabı’nın geldiği yıllar. Erdoğan 2018’deki bir konuşmasında, ‘15 sene öncesinde Türkiye’de buzdolabı yoktu’ dedi.
1950 CHP tek partili dönem. Erdoğan 1954 yılında doğmasına rağmen 'CHP’nin tek partili döneminde 75 kişilik sınıflarda okudum' dedi.
1987 İzmir Adnan Menderes Havaalanı
1990 İstanbul Büyükşehir Belediye Spor
1992  Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi
1992 Karaelmas Üniversitesi
1998 Adıyaman Havaalanı