Erdoğan: Bakıyoruz sendika değiştirmeler başladı, bu dava adamı olmak değil

Erdoğan: Bakıyoruz sendika değiştirmeler başladı, bu dava adamı olmak değil

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Bakıyoruz sendika değiştirmeler başladı, bu dava adamı olmak değil" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

-"O zaman ki öğretmenlerimiz hep cenaze mi yıkayacaksınız, ne olacaksınız" derdi. Evde anne ve babanızla bunun kavgasını verin gibi aba altından sopa gösterirlerdi. Tek tipçi dayatmalarına rağmen imamhatipler milletimizin öz değerlerine uygun insanlar yetiştirmek için öne çıkmıştır.

-Ortaya bir imam hatip markası çıkmıştır. Liseler arasında bir ayrım yapmak için söylemiyorum bunu. Nasıl Galatasaray Lisesi'nden mezun olan birinin Galatasaray'ı bir marka olarak ortaya koymak istiyorsa ben de bir imam hatipli olarak bunu ortaya koymaya çalışıyorum. Bulunduğum makam da böyle bir ayrım yapmaya teşvik edemez. Benim için hepsi benim evladımdır. İmam hatip markası ailelerden başlayıp ders aralarına, yatılı kısımlarına kadar hayatın her alanında çalışan dava adamlarının eseridir.

-Ana muhalefetin başındaki zat, nasıl olduysa bizim külliyeye bir geliverdi. İmam hatip liselerinde hangi derslerin okutulduğunu dahi bilmiyor. Sen bilir misin imam hatiplerde matematik, fen okutuluyor dedim. Saf saf duruyor. Derdi Kadıköy'de birden fazla imam hatip varmış. İmam hatiplere saldıranlar milletimizin köklerini kurutmak istiyor.

-Çamlıca'da o kadar büyük camiye ne gerek var?' diyorlar ya, sen bu hesabı kalkıp Kanuni'ye, Fatih'e sorsana? Bu camiadan mezun olmuş biri diyor bunu. Sen 'Bu kadar okula ne gerek var?' desene.

-Bugün 1 milyon 300 bin imam hatip öğrencisi var; imam hatipli olmak demek dava adamı olmak demektir.

-Şu anda bakıyoruz bazı yerlerde, işte seçimlerde filan falan, Allah selamet versin hemen anında sendika değiştirmeler şunlar bunlar herkes bir yere savrulmaya başladı. Bu dava adamı olmak değil.