Erdoğan, Bahçeli'nin çağrısını değerlendirdi: 'İYİ Parti yerli ve milli'

Erdoğan, Bahçeli'nin çağrısını değerlendirdi: 'İYİ Parti yerli ve milli'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce'nin parti kurduğu iddiası ile MHP'den İYİ Parti'ye yönelik 'evinize dönün' çağrısı hakkında açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik yaptığı çağrıyı değerlendiren Erdoğan, "Sayın Bahçeli'nin daveti ise benim yadırgadığım bir davet değildir. Makul çizgide bir davettir” dedi. Erdoğan, İYİ Parti’yi “yerli ve milli” olarak niteledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya’daki cuma namazının ardından gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

MUHARREM İNCE YORUMU

Muharrem İnce'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrılarak yeni parti kurma hazırlığında olduğu iddiaları hakkında, "Bizden de birileri ayrıldı parti kurdular. Bu parti kuruluşları nereye varır bilemem. Sayın İnce'nin de doğal hakkıdır" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ ‘YERLİ VE MİLLİ’ OLDU

Saray ittifakının küçük ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik yaptığı çağrıyı değerlendiren Erdoğan, "Sayın Bahçeli'nin daveti ise benim yadırgadığım bir davet değildir. Makul çizgide bir davettir. Dağınıklıkta bir şey yok. Terör örgütleriyle el ele olmak, milli ve yerli olarak düşündüğümüz İYİ Parti'ye hiç uygun düşmeyebilir. Böyle bir sıkıntının olması hasebiyle böyle bir davet gerçekleşmiş diye düşünüyorum. Ülke genelinde bir bütünleşmenin gereğini düşünüyorum" dedi.