Erdoğan: Avrupa'da raflar boş, elhamdülillah bizde bolluk bereket yoluna devam ediyor

Erdoğan: Avrupa'da raflar boş, elhamdülillah bizde bolluk bereket yoluna devam ediyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da katıldığı açılışta "Avrupa'da raflar boş, elhamdülillah bizde bolluk bereket yoluna devam ediyor" dedi, konuşmanın devamında ise "İnsanlarımızın günlük hayatlarında yaşadığı her sorunun üzerine binen her yükün farkındayız" diyerek zaman istedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Konuşmasının bir bölümünde Avrupa ve ABD'de rafların boş olduğunu öne süren Erdoğan, "Elhamdülillah bizde bolluk bereket yoluna devam ediyor" derken; konuşmasının devamında ise "İnsanlarımızın günlük hayatlarında yaşadığı her sorunun üzerine binen her yükün farkındayız. Ama emin olun az kaldı" dedi.

Erdoğan, konuşmasında muhalfeti hedef alarak, "Özellikle şu anda ana muhalefet ve beraberinde oldukları bir şeyi unutuyorlar, biz Cumhur İttifakı olarak emin adımlarla yarınlara yürüyoruz. Avrupa'ya bakalım, İngiltere'de raflar boş, Amerika'da boş, Avrupa'da boş, elhamdülillah bizde bolluk bereket yoluna devam ediyor. Fakat nankörlere ne anlatırsan anlat anlamazlar" dedi.

'HEP BİRLİKTE BEDEL ÖDÜYORUZ'

Konuşmasının devamında terör örgütleri, ekonomik operasyonlar, darbe ve çeşitli yöntemler ile Türkiye'nin önünün kesilmeye çalışıldığını öne süren Erdoğan, "Şimdi 2023 öncesi son kozlarını sahaya sürdüler ülkemize karşı yükselen çirkin seslerin içerideki bazı kesimler eliyle çıkarılan kuru gürültünün sebebi işte budur. Akıl ve mantık dışı çıkışlarla ülkemizin dikkatini dağıtmaya, milletimizin önünü kapatmaya çalışıyorlar. Hep söylediğin gibi yine başaramayacaklar. Elbette bu süreçte hep birlikte bedel de ödüyoruz. Sıkıntılar da çekiyoruz. Her siyasi engeli aşmanın, her ekonomik atağın önünü kesmenin, her saldırıyı savuşturmanın ülkemize ve milletimize bir maliyeti var. Biz milletimizle birlikte bu kutlu yola her türlü bedeli ödemeyi göze alarak çıktık. Nasıl terörle mücadelede darbe girişimlerinde şehitler ve gaziler verme pahasına istiklalimize sahip çıktıysak bu süreçte de sabrederek yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

'2023'Ü DE GERİDE BIRAKTIĞIMIZDA TÜRKİYE'Yİ HİÇBİR ENGEL TANIMIYORUZ'

Konuşmasının başlarında "Elhamdülillah bizde bolluk bereket yoluna devam ediyor" diyen Erdoğan, sonlarında ise "İnsanlarımızın günlük hayatlarında yaşadığı her sorunun üzerine binen her yükün farkındayız. Ama emin olun az kaldı" diyerek şöyle devam etti:

"Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi biraz daha yol aldığımızda bizi bekleyen aydınlık geleceğe beraber kavuşacağız. Hiçbir bedelin onurumuzdan haysiyetimizden evlatlarımıza bırakacağımız büyük ve güçlü Türkiye mirasından daha önemli olmadığı inancıyla bu mücadeleyi azimle sürdüreceğiz. İşte şu anda karşımda bulunan topluluk nereden nereye geldiğimizi gösteriyor. Allah'ın izniyle 2023 imtihanını da başarıyla geride bıraktığımızda artık Türkiye'yi durdurabilecek hiçbir fani güç hiçbir engel tanımıyoruz."

YİNE KURDELE KRİZİ

Öte yandan açılışta Erdoğan ile küçük bir çocuk arasında yine 'kurdele krizi' yaşandı.

Erdoğan'ın ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un birkaç kez engellemeye çalıştığı çocuk kurdeleyi erken kesti.

Erdoğan, kesilmiş kurdeleyi kesmek zorunda kaldı.

Erdoğan Rize'deki bir açılış töreninde kurdeleyi kesmek için erken davranan bir çocuğun kafasına mikrofon tuttuğu eliyle vurmuştu.