Erdoğan asgari ücret tutarını savundu: 'Bu çarkın dönmesi için hesabı kitabı ona göre yapacağız'

Erdoğan asgari ücret tutarını savundu: 'Bu çarkın dönmesi için hesabı kitabı ona göre yapacağız'

Dün belirlenen 2020 yılı asgari ücretiyle ilgili konuşan Erdoğan, belirlenen tutarı savundu. Erdoğan, "Bu çarkın dönmesi için de hesabı kitabı ona göre yapacağız" dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 bin 324 lira olarak belirlenen 2020 yılı asgari ücretiyle ilgili “Bu çark dönecek arkadaş. Bu çarkın dönmesi için de hesabı kitabı ona göre yapacağız” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından dün belirlenen 2020 yılı asgari ücretiyle ilgili bugün Gebze’de yapılan ‘yerli otomobil’ tanıtım etkinliğinde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 bin 324 liralık tutarın “İşçiyi enflasyona ezdirmemek” olduğunu savundu.

Erdoğan şunları söyledi:

"Asgari ücret rakamının hayırlı olmasını diliyorum. Bunun üzerinde de spekülasyonlar yapıyorlar. Biz iş başına gelirken işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz demiştik. Biz hiçbir zaman enflasyonun altında bir asgari ücret belirlemeyeceğiz demiştik. Şimdi de aynı şekilde enflasyonun 3-4 puan üzerinde belirledik. Öyle bir kampanya yapıyorlar ki bu fabrikalar çalışmasın bizde asgari ücreti vs. belirleyelim. Bu çark dönecek arkadaş. Bu çarkın dönmesi için de hesabı kitabı ona göre yapacağız. Bizim sözümüz ne işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Ezdirmedik de…"

PATRONLARA JEST

Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sürdüğü sırada gerçekleştirdiği Malezya ziyareti sonrasında uçakta gazetecilere açıklama yapmış ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına ilişkin, “İnşallah jestimizi yaparız da bakalım son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim” demişti.