Erdoğan artan gıda fiyatlarından esnafı suçlu tuttu: 'Vatandaşımıza zulüm etmeyin'

Erdoğan artan gıda fiyatlarından esnafı suçlu tuttu: 'Vatandaşımıza zulüm etmeyin'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamalarda artan gıda fiyatlarına ilişkin esnafı sorumlu tuttu. Erdoğan, "Bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında "Gerek okullarla alakalı, gerekse son dönemde bu restoranlarla ilgili açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya gayret ettik. Bir düşüncemiz var. Küçük esnafımızı yalnız bırakamayız" dedi.

Erdoğan, yüksek gıda fiyatlarına ilişkin, "Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışmanın içerisinde. Önümüzdeki bir ay içinde bu işi çok daha kontrollü bir şekilde yöneteceğiz. Vatandaşın bu konuda ezilmesine tahammül edemeyiz. Bu tabi beyaz-kırmızı ette aynı şekilde bu süreci takipte tutuyoruz. Buradan esnaflara sesleniyorum eğer siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın, vatandaşımıza zulüm etmeyin" açıklamasında bulundu.

ELON MUSK GÖRÜŞMESİ

Tesla ve SpaceX'in Kurucusu Elon Musk ile telefon görüşmesine ilişkin konuşan Erdoğan, "Müşterek neler yapabiliriz bu konuda ben de bir arkadaşımızı görevlendirerek, Elon Musk ile sürekli irtibat halinde olacaklar. Tabi Elon, 2020 itibariyle dünyanın en zengini oldu. 'Çok çalışıyorum' diyor. 'Çok çalışınca da çok kazanıyorum' diyor.