Erdoğan, AKP'li vekillerin akrabalarını bürokrasiye atadı

Erdoğan, AKP'li vekillerin akrabalarını bürokrasiye atadı

AKP'li eski ve yeni milletvekillerinin akrabaları bürokraside görevlendirildi.

Erdoğan'ın son atamalarında da AKP'li isimler yer aldı. Özelleştirme İdaresi'ne AKP eski Milletvekili Murat Yılmazer'in oğlu, DMO'ya ise AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar'ın kardeşi atandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bürokraside birçok kişi görevden alınırken, yeni atamalar da yapıldı. Dünkü Resmi Gazete'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'daki bir görevden alma dikkat çekti.

Yılbaşında emekliye ayrılmak üzere 2 aylık izne çıkan Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder görevden alındı. Önder uzun yıllar boyunca bu görevde bulunmuş, birçok bakanla çalışmıştı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre Bakanlık kulislerinde son dönemde yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle Önder’in görevinden ayrılmak istediği konuşuluyordu. Çalışma yaşamı kulislerinde bu görevden alma için "Şık olmadı" yorumları da yapılıyor. Önder’in yerine Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl atandı.

AKP'Lİ İSİMLER ATANDI

Öte yandan, atanan isimler arasında yine AKP'liler öne çıktı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda "Başkan Yardımcılığı" görevi için AKP eski Milletvekili Murat Yılmazer'in oğlu Mustafa Yılmazer atandı.

Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü’ndeki "Genel Müdür Yardımcılığı" görevine ise AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar’ın kardeşi Abdulkerim Taşar getirildi. Öğretmen olan Taşar’ın önce Milli Eğitim Bakanlığı sonrasında da Devlet Malzeme Ofisi’ne geçişi sürecindeki hızlı yükselişi daha önce basında da haber olmuştu.