Erdoğan AKP'li vekilleri tehdit eder gibi uyarmış

Erdoğan AKP'li vekilleri tehdit eder gibi uyarmış

AKP’li vekillerle toplanan Erdoğan’ın, “Bahçeli böyle bir açıklama yaptı. Süreci uzatamazdık’ dediği ve vekillere tehdit gibi uyarılar yaptığı öğrenildi.

Milletvekilleri ile gruplar halinde yaptığı toplantının sonuncusunu dün yapmayı planlayan Erdoğan, erken seçim kararı alınması üzerine tüm milletvekilleriyle bir araya geldi. Vekillerden davaya inanarak çalışmalarını isteyen Erdoğan’ın , “Davaya inanmayan ya kendisi trenden iner ya da zamanı geldiğinde biz indiririz. Şu an saygıyla andıklarımız var ama adını dahi telaffuz etmek istemediklerimiz var. Ben varsam AK Parti olur, ben yoksam olmaz anlayışını kabul edemeyiz, buna asla izin veremeyiz. Önceki dönem milletvekillerimiz, listede yer alacak adaylarımızla birlikte topyekûn çalışalım” dediği öğrenildi.

‘MHP İLE AYRIŞMA YARATACAK SÖYLEMLERDEN UZAK DURUN’

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre seçime hazır olduklarını anlatan Erdoğan, seçim sürecinde AKP ve MHP arasında sıkıntı yaratabilecek, kırgınlık ve ayrışma oluşturabilecek söylemlerden uzak durulmasını istedi ve “AKP, MHP’lileşti, MHP AKP’lileşti gibi söylemlere itibar edilmesin” diye konuştu. Milletvekillerine Meclis çalışmalarıyla ilgili bilgi veren AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da TBMM Genel Kurulu’nun 15-20 Mayıs’a kadar çalışacağını, bu sürede Meclis gündeminde bulunan tasarılar ile uyum paketinin çıkarılacağını söyledi.

ERDOĞAN'DAN AKP’Lİ VEKİLLERE 'MÜHÜR HATASI' UYARISI

Habertürk’ün ulaştığı kulis bilgilerine göre ise AKP’li vekillere 24 Haziran milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimini anlatan Erdoğan, “Aman seçmenimizi mühür hatasına düşürmeyelim. ‘Nasıl olsa MHP de bizden. MHP’ye de oy verelim’ havasına girmesin kimse. MHP ile AK Parti arasındaki bu çizgiye de dikkat edelim. Bu anlamda rehavete kapılmayalım” dediği öğrenildi.

Erdoğan’ın milletvekillerine basına kapalı verdiği toplantıda, ilk kez Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin birlikte yapılacağını hatırlatarak, iki seçimin bir araya gelmesinin avantajları olduğu kadar dezavantajlarının da bulunduğunu kaydetti.

‘NASIL OLSA MHP DE BİZDEN DEYİP MHP’YE OY VERMEYİN’

Erdoğan, isminin avantaj olarak görünebileceğini ancak bunun dezavantaja da dönüşebileceğini belirterek, “Aman seçmenimizi mühür hatasına düşürmeyelim. ‘Nasıl olsa MHP de bizden. MHP’ye de oy verelim’ havasına girmesin kimse. MHP ile AK Parti arasındaki bu çizgiye de dikkat edelim. Bu anlamda rehavete kapılmayalım. Bize milletvekili sayısı lazım. Komisyonların daha rahat çalışabilmesi için yüksek sayıya ihtiyacımız var. Bunun için artık daha çok çalışacaksınız” ifadelerini kullandığı belirtildi.

‘DAHA ÇOK ÇALIŞIN’

Toplantıda Erdoğan’ın vekillere “16 yıllık süreçte yollarımızı ayırmak durumunda kaldığımız arkadaşlarımız da oldu. Sınavı geçemeyenler de oldu. Sizler sınavı geçtiniz. Bundan sonra da hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Bundan sonra sahalarda olacaksınız. Her zamanki gibi daha çok çalışın” dediği de öğrenildi. AKP Genel Başkanı, kongre sürecini 28 Nisan İzmir ve 6 Mayıs İstanbul’la tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.