Erdoğan, AKP döneminde dikilen gökdelenlere tepkili!

Erdoğan, AKP döneminde dikilen gökdelenlere tepkili!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki idarecilere kentteki dikey yapılaşmaya izin vermemeleri konusunda telkinde bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültürel Mirası İhya Projeleri tanıtım programına katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, 1994’te kendi belediye başkanlığıyla başlayan ve hala AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilen İstanbul’daki dikey yapılaşmayla ilgili idarecileri uyardı.

Erdoğan, "Valilerimiz, belediye başkanlarımızdan rica ediyorum; lütfen şu dikey yapılaşmaya illerimizde, ilçelerimizde müsaade etmeyelim. Bu konuda, bizim mimari anlayışımızda yatay mimari esastır, biz buna odaklanmalıyız. Fevkalade şartların dışında buna odaklanmamız halinde şehirlerimizin çok daha güzel olduğunu, çok daha farklı olduğunu göreceksiniz. Şehirlerimizin çirkin binalarla kirletilmesine daha fazla tahammül edemeyiz. Köylerimizi, yaylalarımızı çirkin yapıların istilasına izin vermemeliyiz" dedi. 

YİNE CHP'Yİ SUÇLADI

Erdoğan, Fatih’te yer alan bazı mescidlerin ‘CHP zihniyeti’ tarafından yıkıldığını iddia ederek “Fatih’te selatin camilerin ara bölgelerindeki yüzlerce mescidi, o malum,tarihi inkar edenler yıktılar. Onlar yıktı biz ise inşa ediyoruz, ihya ediyoruz. O yıkan zihniyet hangi zihniyetti? Malum CHP zihniyetiydi.” dedi.

DAHA FAZLA