Erdoğan ağzından kaçırdı: Meğer ‘çekirdek seçmen’ dağılmış…

Erdoğan ağzından kaçırdı: Meğer ‘çekirdek seçmen’ dağılmış…

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine erken seçim olmayacağını öne sürerken itiraf gibi bir açıklamada da bulundu. Erdoğan, “Bize oy vermiş insanlara ulaşacağız, bu çekirdeği sağlama aldıktan sonra katman katman ilerleyerek vatandaşlarımızın gönlüne gireceğiz” diyerek geçmişte AKP’ye oy vermiş ve “çekirdek seçmen” olarak lanse edilen seçmen kitlesinin de yeniden ikna edilmesi gerektiğini açığa çıkarmış oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- “Bugün partimizin 20 yıllık geçmişindeki 150. genişletilmiş il başkanları toplantımızı icra ediyoruz. 20 yılda il başkanlarını bu şekilde 150 kere bir araya getiren bir başka parti olduğunu sanmıyorum.”

- “Partimize yönelik kapatma davasının ardından başlayan süreç, ülkemizi 12 Eylül 2010'da özellikle yargıda kapsamlı değişiklikler yapan bir halk oylamasına daha götürdü. Teklif ettiğimiz anayasa değişikliği milletimiz tarafından kabul edildi.”

- “2015'te ardı ardına iki seçim yaşadık. Yüzde 41 seçimlerinde oy almamıza rağmen ilk defa Meclis'te tek başımıza hükümet kuracak çoğunluğa ulaşamadık. MHP'nin kararlı duruşu ve muhalefetin çoğunluk oluşturacak bir koalisyon kuramaması sebebiyle, cumhurbaşkanı olarak, anayasa yetkisiyle seçimleri tekrarlattık. Yüzde 49,5'luk oya ulaşmak suretiyle ülkemizi bu badireden çıkardık, hükümeti kurduk.”

‘15-20 AYDA BİR SEÇİM YAPMAK İLKEL KABİLELERİN İŞİDİR’

- “Hâlâ erken seçim, erken seçim... Ya olmayacak erken seçim, Haziran 2023! Bunlar kiminle yürüdüklerinin farkında değiller, geçti o! Onlar tarih oldu. Öyle 15-20 ayda bir seçim yapmak, bunlar ilkel kabilelerin işidir.”

İTİRAF GİBİ ‘ÇEKİRDEK SEÇMEN’ AÇIKLAMASI

- “Bize oy vermiş insanlara ulaşacağız, bu çekirdeği sağlama aldıktan sonra katman katman ilerleyerek vatandaşlarımızın gönlüne gireceğiz. Hiçbir arkadaşımızın hüzünle bakmasına meydan vermeyecek şekilde herkesi derleyip toparlayacağız.”