Erdoğan Afrin'i Irak işgaline benzetti

Erdoğan Afrin'i Irak işgaline benzetti

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’nin Irak’taki işgali ile Afrine yapılan operasyonu bir tuttu.

AKP Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "ABD’nin Irak’taki operasyonları 18 yıla ulaştı. Kimse Amerika’ya bu kadar uzun operasyon olur mu dedi mi? Her gün Türkiye’ye operasyon uzun sürdü, bitirin, çekilin çağrısı yapılıyor” şeklinde konuştu.

Erdoğan kadına yönelik şiddete ilişkin yapılan yayınlar konusunda medyaya seslenerek, "Şu yayınlarınızı kesintiye uğratın yoksa milleti çileden çıkaraksınız" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

'OLSUN BE! BİZİM ALLAH'IMIZ VAR'

Onların tankları, topları, uzaylara giden şusu busu olabilir. Olsun be! Bizim Allah'ımız var. Biz böyle yürüyeceğiz. Ülkemizin sınırları boyunca kurulmaya çalışan terör koridorunun tek bir hedefi olabilir. O da Türkiye'dir. Tüm silahların namluları ülkemize doğrultuldu. Hani dosttunuz ya? Hani biz müttefiktik, hani NATO'da beraberdik. Bunların hepsi aynen devekuşu gibi. AB ile olan köklü ilişkileri sebebiyle Batı bloğunda yer alan NATO üyesi ülkemize yönelik böyle bir hazırlığın yapılmasını biz nasıl DEAŞ ile güvenlik kaygıları ile izah edebiliriz. Buradaki hedef açık bir şekilde Türkiye'dir. Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür. İstedikleri kadar yalan söylesinler, istedikleri diplomasi oyunlarını oynasınlar, biz bu gerçeği görüyoruz. 

SEÇİM İTTİFAKI 

Biz Afrika'dan Afrin'e kadar her yerde ve her konuda yoğun mücadele yürütürken maalesef çapı ve seviyesi düşen ana muhalefet ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Her kritik konuda bu partinin yanlış tarafta bulunduğunu görmekten üzüntü duyuyoruz.  İttifak için düzenleme sırasında da benzer bir manzara ile karşılaştık. Seçimlere ittifakla girilebilmesi husus ne AK Parti'ye ne de başka partiye münhasır değildir. Bu daha önce farklı şekillerde uygulanmadı mı? Bu ittifakın milletvekili seçimlerine teşkili yasama organında da mümkün kılacak bir imkandır. Geçmişte kimi seçimlerde zaten yapılan ama adeta hülle yöntemi kullanılan seçim ittifaklarının hukuki zemine kavuşturulmasıdır. Biz gittiğimiz yol kadar bu yola kimlerle gittiğimize de bakıyoruz.

'BAŞKA YOL ARKADAŞLARI SEÇİYORLARSA ONLARA GÜLE GÜLE'

MHP'nin birlikte oluşturduğumuz bu ittifak kararlı bir şekilde Meclis'te yürüyor. Niye birileri rahatsız oluyor? Neden? Niçin? BBP de desteklediğini ilan etti. Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler kendilerine başka bir yol arkadaşı seçiyorsa onlara da güle güle demekten başka bir şey elimizden gelmez.  Biz geçmişte, azami müştereklerimizin olduğu siyasi partilerle beraber olmanın ittifakını kuruyoruz. Asgari müşterekler değil. 

S 400 MESAJI: BU YÖNDE SORGULAMALARA GELEMEYİZ

Bizim hassasiyetlerimize saygı gösterilsin. Asgari müştereklerin seviyesi azamiye dönüşsün. Türkiye'yi terör örgütleri ile mücadelesi, S-400 sistemlerini alması dolayısıyla eleştirenler dönük kendilerine baksalar... Yunanistan'a ses çıkarmayacaksın, Türkiye S-400'leri alacağı zaman sizlerden istendiğinde vermeyeceksin, Rusya ile anlaşında bu yanlıştır diyeceksin. Yaptırım uygulayabiliriz diyeceksin. Bu yönde sorgulamalara da gelemeyiz. Biz bu süreçte taviz vermeden kendi hedeflerimize doğru yürüyeceğiz. 

MEDYAYA: YAYINLARINIZI KESİNTİYE UĞRATIN

Annelere ihanet edenler son zamanlarda biraz artmaya başladı. Televizyonların yayınları da bu işi iyice zıvanadan çıkartıyor. Medyaya da seslemiyorum, lütfen bu yayınlarınızı şöyle kesintiye uğratın yoksa milleti çileden çıkartacaksınız. Anneler nazlıdır, çeker ayağını, çektiği zaman annene de ki, 'Anne cennetin kokusunu bana çok mu görüyorsun?