Erdoğan: Aday gösterirken bu benim akrabammış demek yok

Erdoğan: Aday gösterirken bu benim akrabammış demek yok

Erdoğan, kendisini cihatçıların kullandığı marş eşliğinde dinleyen partililerine yerel seçimler, Suriye ve Almanya ziyareti gibi bir dizi başlıkta konuştu.

AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

Partililere seslenen Erdoğan yeni dönemde yapmaları gereken işleri sıraladı.

'BİR YERDE ADAY GÖSTERİRKEN BU BENİM AKRABAMMIŞ DEMEYECEKSİNİZ'

Yerel seçimlere dair konuşan Erdoğan, partililerine yerel seçim adaylıkları için ‘tavsiyeler' verdi. Devletin tüm kadrolarını akraba ve eş-dost çevresine, Hazine Bakanlığı'nı damadına devreden Erdoğan seçimlere ilişkin partililerine "Bir yerde aday gösterirken bu benim akrabammış, bu benim yakınımmış demek yok. İşinin ehli mi ona bakacaksınız” dedi.

CİHATÇI MARŞI SÖYLEDİLER

Erdoğan'ın konuşması sırasında AKP'liler cihatçılarla özdeşleşen 'Kardan Aydınlık' marşını söyledi. Erdoğan önce "Bu hangi yörenin" derken, cihatçıların marşını böyle dinledi.

'SURİYE ADIMLARININ HİÇBİRİ YANLIŞ DEĞİLDİ'

Suriye'nin İdlib'i cihatçı çetelerden geri alma operasyonuyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Bugüne kadar Suriye'de attığımız hiçbir adımın yanlış olmadığını gördüğümüz için İdlib'deki imtihandan da Allah'ın izniyle yüzümüzün akıyla çıkacağımızdan şüphe duymuyoruz" dedi.
[ih2]

'BİZ DE SMALLER GRUP YAPARIZ'

Geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayı tekrarlayarak "ABD 'small grup' adı altında bir yapılanma yapıyor biz de "smaller grup" yapacağız. Bu toplantıyla hedefimiz yine bu bölgede masaya oturup ne yapacağımızın kararını verelim istiyoruz. Güvenli bölge oluşturma kararımız sayesinde hem büyük bir katlimanı hem de göç dalgasının önüne geçtik. Kimle görüştüysem, 14 liderle dar kapsamlı görüşmeler yaptım; hepsi teşekkür, teşekkür, teşekkür" ifadelerini kullandı.

GAZETECİYE SALDIRDI: 'NEYSE Kİ YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI'

Almanya ziyaretiyle ilgili konuşan Erdoğan 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun uygulanmamasından şikayet etti. "Bu kanun var ama Almanya'da çalışmadı" diyen Erdoğan, basın toplantısı sırasında 'Tutuklu Gazetecilere Özgürlük' diyen gazeteciyi hedef gösterdi. Basın toplantısına 'tutuklu gazetecilere özgürlük' tişörtüyle gelen gazeteci için "Neyse ki yaka paça dışarı atıldı" ifadesini kullandı.
[ih3]

'YENİ DÖNEMDE ŞER ÜÇGENİNDEN KURTULACAĞIZ'

Bazı açıklamalarında "Kriz mriz yok" bazı açıklamalarında "Rahip bahanesiyle kriz yarattılar" diyen, krizin var olup olmadığı konusunda henüz karar veremeyen Erdoğan " Yeni bütçeyle ekonomimizi faiz-kur-enflasyon şer üçgeninden kurtararak yeniden ülkemizi büyümeye kavuşturmaya kararlıyız" dedi.

'GEREĞİNİ YAPARIZ'

Döviz kurunun tırmanmasıyla yapılan fahiş zamlara değinmeyen Erdoğan'ın hedefinde 'stokçular' vardı. "Sabırlı olacaksınız ancak stoklara ve stokçulara da fırsat vermeyeceksiniz. Eğer stokçular belirlenirse kimse kusura bakmasın biz de gereğini yaparız" dedi.