Erdoğan açıkladı: Kademeli normalleşme başlıyor

Erdoğan açıkladı: Kademeli normalleşme başlıyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili gelişmelerin değerlendirildiği kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 

Kademeli normalleşmenin 1 Haziran'dan itibaren başlayacağını duyuran Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Vaka ve ölüm sayılarındaki nisbi azalmanın hedeflediğimiz oranda değilse bile önemli ölçüde sürüyor olması tedbirlerin amacına ulaştığının aslında en güzel ifadesidir. Yarından itibaren devreye girecek kademeli normalleşmeyle ilgili istişareleri gerçekleştirdik.

Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecektir. Bu sınırlama hafta sonu cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında, yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacaktır.

Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir. Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00'e kadar paket servisini sürdürebilecek. Bu mekânlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecektir"

 

 

DAHA FAZLA