Erdoğan: 7 Haziran'ı hatırlayın

Erdoğan: 7 Haziran'ı hatırlayın

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal etmesi durumunda İstanbul'u kazanacağına inandığı iddia edildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerini yenilemesi kararı alması durumunda partisinin kazanacağına inandığını söyledi.

Kamuoyunda, seçimler yenilense bile AKP’nin bir defa daha kaybedeceği değerlendirmeleri yapıldığını hatırlatan Erdoğan, kurmaylarına 7 Haziran 2015’te yapılan genel seçimleri hatırlattı. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Erdoğan, “Bazı arkadaşlar seçimler yenilerse, AK Parti’nin daha kötü oy alacağını veya kaybedeceğini düşünüyor ama ben buna katılmıyorum. 7 Haziran 2015 seçimlerini hatırlayın. O süreçte, parti içinden birçok kişi de dahil, seçimin yenilenmesini istememiş, koalisyonla yola devam edileceğinin daha doğru olacağını dile getirmişti. Ama ben o gün de vatandaşın tepkisini görmüştüm. Yani seçim olursa tek başımıza iktidar olacağımız görünüyordu. Bugün de İstanbul’da aynı şeyi görüyorum. Seçim tekrarlanırsa seçimleri kazanacağımıza yüzde yüz inanıyorum” şeklinde konuştu.