Erdoğan '50+1' konusunda topu Meclis'e attı, Bahçeli'ye koştu!

Erdoğan '50+1' konusunda topu Meclis'e attı, Bahçeli'ye koştu!

Öte yandan bugün 14.00’te Erdoğan ve Bahçeli’nin bir araya geleceği öğrenildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı 50+1 barajıyla ilgili olarak "Parlamento değişiklerle ilgili bir karar verdi. Yeni bir karar verir mi vermez mi görürüz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görüşmesiyle yeniden gündemi işgal eden “50+1” konusuyla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Yüzde 50+1 oyu eleştirenleri anlayışla karşılamamız, bunu felaket olarak yorumlayan karamsarları makul bulmamız abesle iştigaldir” demişti.

Erdoğan ise konuya ilişkin ilk kez konuştu. Grup toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, söz konusu tartışma hakkında, “Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler. Bu konularla, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur” ifadelerini kullanan Erdoğan, Merkez Bankası’nın yarınki Para Politikası Kurulu toplantısında alacağı yeni faiz kararı hakkında da “Merkez Bankası bağımsız değil mi? Bırakın da bağımsız olarak kararını o versin” dedi.

SARAY'DA GÖRÜŞME

Öte yandan AKP grup toplantısının ardından 14.00’te Erdoğan ve Bahçeli Saray'da bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadı. Bahçeli, Saray'dan ayrılarak partisinin genel merkezine gitti.