Erdoğan: 5. ve 9. sınıflarda da yüz yüze eğitim başlıyor

Erdoğan: 5. ve 9. sınıflarda da yüz yüze eğitim başlıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 16.00'da toplandı. Erdoğan toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 5. ve 9. sınıfların 2 Kasım'da yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu.

Saray kabinesi, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün saat 16:00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Erdoğan, 3 saate yakın süren toplantının ardından kameralar karşısına geçti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- "Fatih sondaj gemisi önümüzdeki ay yine Sakarya gaz sahasındaki Türkali-1 kuyusunda sondaja başlayacak."

- "Bölgelerimizdeki tüm krizleri sınırlarımıza taşıma senaryoları oldu. Her yöntem devreye sokuldu. Tüm saldırıları boşa çıkarmayı, oyunları bozmayı başardık. Bu süreçte uluslararı kuruluşların, devletlerin çoğu ülkemize gösterdikleri çifte standartla gerçek yüzlerini ortaya koydu."

- "Elbette bölgemizdeki tüm krizleri sınırlarımızın içine taşıma planları oldu. Terör örgütlerinin saldırılarından darbe girişimine kadar her yöntem devreye sokuldu. Tüm saldırıları oyunları boşa çıkarmayı başardık."

- "Bu süreçte uluslararası kuruluşların ülkemize karşı sergiledikleri çifte standartla gerçek yüzlerini ortaya koydular. Mazlumun, mağdurun, hakkın adaletin yanında dimdik yer almaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye, büyüdükçe ve güçlendikçe dahil olduğu hususlar doğal olarak genişlemektedir."

- "Libya'da bir darbecinin ülkeyi göz göre parçalamasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine tüm kalbimizle destek verdik, vereceğiz. Libya'da bir darbecinin ülkeyi göz göre parçalamasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz."

- "Ne tarihte ne kendi siyasi hayatımda milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımadım, görmedim, bilmiyorum."

- "Küresel düzeyde yaşanan yeniden yapılanma sürecinde ülkemizin tam olark nereye yöneleceği kararını vereceğiz. Siz dah 2023ten ulaşamadınız hangi 2053 hedefi diyeceğini biliyoruz. İstikamet doğru olduktan sonra er ya da geç gerçekleşeğini kabullenmelerini beklemiyoruz. Türkiyenin bugüne kadar gerçekleştirdiği yapısal reformalar çok daha büyük hamlelerin temeliydi. 2053 vizyonumuzun esasını oluştuacağız."

- "Eğitim sağlık adalet güvenlik ulaşım enerji tarım sanayi ticaret spor gibi mevcut altyapı üzerinde geleceğin Türkiye'sini kurmak üzere harekete geçiyoruz. Bu hususta da tek baktığımız yer milletimizdir."

KORONAVİRÜS SALGINI

- "Temaslı kişilerin takibi çok daha sıkı yapılacak, yerli aşıda iki haftada insan üzerinde denemeye ulaşlılacak. dünyadaki aşıların ülkemizde uygulanma konusunda önemli yol kat ettik. Önümüzdeki bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir hedefimiz."

YÜZ YÜZE EĞİTİM

- "Ortaokullarda 5. sınıflarda, liselerde 9. sınıflarda yüz yüze eğitimi 2 Kasım'da başlatıyoruz. Diğer sınıfları da gelişmelere göre ilan edeceğiz. KÇÖ, işsizlik ödeneği gibi başlıklar altındaki hizmetlerimizi 39 milyar lirayı buldu."