Erdoğan 27 Mayıs'ın yıl dönümünde konuştu: 'CHP’nin Milli Şef diye yere göğe sığdıramadığı İsmet İnönü...'

Erdoğan 27 Mayıs'ın yıl dönümünde konuştu: 'CHP’nin Milli Şef diye yere göğe sığdıramadığı İsmet İnönü...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adı "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak değiştirilen Yassıada’da partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

27 Mayıs’ın 61. yıldönümünde konuşan Erdoğan, “CHP’nin Milli Şef diye yere göğe sığdıramadığı" diye bahsettiği ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü hedef aldı. CHP’ye de yüklenen Erdoğan, "CHP artı ordu eşittir darbe diye kurulan denklemin sahipleri bu faşist zihniyetlerini pervasızca sergilemekten de çekinmemişlerdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adı "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak değiştirilen Yassıada’da partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

27 Mayıs’ın 61. yıl dönümünde Erdoğan’ın hedefinde ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) vardı.

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

- “Milli iradenin üstünlüğünü tesis etme mücadelemizin önü sürekli darbelerle kesildi. Sadece darbeciler değil onlarla kol kola yürüyen siyasetçi profili de varlığını sürdürüyor. 27 Mayıs 1960'ta darbecileri tahrik ve teşvik eden siyasetçi profili bugün de varlığını sürdürmektedir.”

- “Bu zihniyet her dönemde gücü milli irade yerine darbecilerden almayı tercih etmiştir. Bunlar sıkıştıkları her durumda ülkede kargaşa ve huzursuzluk çıkararak darbe imasına yönelmiştir. AK Parti'ye Meclis'te cumhurbaşkanı seçtirmemek için nara atanlar, brifinglerde ip gibi sıraya geçenler bunlardır.”

- “28 Şubat muhtırasına bizim tespitlerimiz farklı değil diyen dönemin CHP yöneticileri dardecilerden daha büyük şevkle sahip çıktı. CHP yöneticileri darbe güzellemesi yapııyor. gher yakalandıklarında işin içinden sıyrıkmak istiyorlar. erken seçimle veya başka şekilde iktidar değişiminden söz edenler darbe şiirleri okuyan, birkaç hafta önce bizi merhum Menderes'in akıbetiyle tehdit edenler de bunlardır.”

- “Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyip de çıktık. Darbecilik, ülke düşmanları ile kol kola yürüme hastalığı CHP yöneticilerinin genlerine işlemiştir. Tarihimizin en büyük yönetim reformlarından biri ola Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile önemli bir adım atık ve çok rahatsız oldular. Yeni anayasa ile bu adımı kalıcı hale getireceğiz. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP, BBP hepsi bu çalışmayı sürdürüyor.”

İNÖNÜ’YE ‘DARBECİ’ İMASI

- "Ülkemizde ne zaman demokrasi güçlenmişse darbeci siyasi zihniyetler kendi hırsları uğruna ülkeyi ateşe vermekten de çekinmemişlerdir. Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki kalkınma hamleleri tek parti döneminde mevcut fabrikaların kapatıldığı bir hüsrana dönüşmüştür. Bizzat İnönü 1946 seçimleri öncesinde '’Ben ihtilalci ve kuvayi milliyeci İsmet'im. Muvaffak olamazsak eski usulde devam ederiz'’ diyerek darbe sopasını peşinen göstermiştir."

- “Demokrasi ve kalkına aşkı yüreğinizde kök salmamışsa, kendinizi millete kabul ettiremezsiniz Bay Kemal ve yandaşları. İşte CHP girdiği her seçimi kaybediyor. Oy oranının tamamı ideolojik sebeplerde duran yüzde 20-25'i geçemiyor. Bir yanında İYİ Parti'yi ve HDP'yi alarak, arkasına da AK Parti'den kırpıntı oranda oy koparabileceğini sananlarla kendisini gizlemeye çalışıyor. Faşistliğiyle, yatırım düşmanlığıyla, beceriksizliğiyle, hırsızlığıyla, terör örgütleriyle aynı kulvarda yürüyüşüyle CHP apaçık ortadadır. Girdiği her seçimde CHP'ye hak ettiği dersi veren milletimiz, inşallah 2023'te bir kez daha aynı iradeyi ortaya koyacaktır.”