Erdoğan 20 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı

Erdoğan 20 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı

Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında aralarında İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerin de olduğu 20 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı.

AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yapılan Meclis Grup toplantısında partisinin 20 belediye başkanını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi olarak açıklandı. Erdoğan, bu kez Zeybekçi ile İzmir'i alacağız şeklinde konuştu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Mehmet Özhaseki oldu. 

20 İLİN ADAYLARI

Afyonkarahisar'da Mehmet Zeybek, Bingöl'de Erdal Arıkan, Çanakkale'de Ayhan Gider, Çorum'da Halil İbrahim Aşgın belediye başkan adayı oldu.

Eskişehir'de Burhan Sakallı, Hatay'da İbrahim Güler aday gösterildi.

Sakarya adayı Ekrem Yüce, Trabzon adayı Murat Zorluoğlu, Çankırı'da Hüseyin Boz, Karaman'da Mahmut Sami Şahin, Muş'ta Feyat Asya, Uşak'ta Mehmet Çakın, Yozgat'ta Celal Köse, Sivas'ta Hilmi Bilgin, Tokat'ta Eyüp Eroğlu belediye başkan adayı gösterilirken, Konya'da Uğur İbrahim Altay, Mardin'de Mehmet Vejdi Kahraman, Balıkesir'de Yücel Yılmaz büyükşehir belediye başkan adayı oldu.

'ÇANKAYA, BEŞİKTAŞ, KADIKÖY, ŞİŞLİ'NİN ÜLKE GERÇEKLERİYLE İLGİSİ YOK'

Kendi adaylarını açıklayan Erdoğan, yurttaşları da hedef gösterdi. "Çankaya, Beşiktaş, Kadıköy, Şişli gibi yerlerdeki seçim sonuçlarına bakın hiçbirinin ülke gerçekleriyle ilgisi olmadığını görürsünüz" diyen Erdoğan orada ikamet eden yurttaşlar için şunları söyledi:

"Türkiye yansa da şaha kalksa da bunların umurlarında değildir. Buralardaki seçmen profili Türkiye pastasının kaymağını yiyen kesimden oluşuyor. Bu ilçelerde yaşayan sağduyulu vatandaşlarımız bilir ki bu ilçeler bugünkü seviyesine, belediyelerin değil büyükşehir belediyesinin ve hükümetin yatırımları sayesinde gelmiştir."