Erdoğan: 16 yılda üniversitelerin özgürleşmesi için imtihan verdik

Erdoğan: 16 yılda üniversitelerin özgürleşmesi için imtihan verdik

"16 yılda üniversitelerin özgürleşmesi için imtihan verdik" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK kredilerinde faiz uygulanmadığını iddia ederek üniversitelilere 'burs değil, kredi isteyin' çağrısı yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Bilim ve İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Herkes nedense burs istiyor. Be kardeşim, be evladım neden kredi istemiyorsun? Ödemeye gelince zaten faiz diye bir şey yok. Sigortalı olduğun zaman ödeyeceksin" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Kitap okuma, nitelikli akademik eserler üretme noktasında hala gerideyiz

-Millet kıraathanesinde tuğla mı dizeceğiz diyen var. Kıraathanenin anlamını bilmiyor ki.

'16 YILDA ÜNİVERSİTELERİN ÖZGÜRLEŞMESİ İÇİN İMTİHAN VERDİK'

-Ülkemiz hamdolsun son 16 yılda üniversitelerin özgürleşmesi noktasında gerçekten başarılı bir imtihan vermiştir. Üniversitelerimiz statükonun baskılayıcı atmosferinden kurtulmuştur.

'BE KARDEŞİM, BE EVLADIM, NEDEN KREDİ İSTEMİYORSUN?'

-Herkes nedense burs istiyor. Be kardeşim, be evladım. Neden kredi istemiyorsun? Ödemeye gelince zaten faiz diye bir şey yok. Sigortalı olduğun zaman ödeyeceksin.

ERDOĞAN'IN SÖYLEDİĞİNİN AKSİNE KYK KREDİLERİNDE FAİZ UYGULANIYOR

Erdoğan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sağlanan kredilerde faiz olmadığını söylese de faiz uygulanıyor. Faiz oranı ise Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) göre belirleniyor. Ancak, kredi alan öğrenciden alınacak toplam faiz kredi miktarının üç katını geçmemesi şartı bulunuyor.

DAHA FAZLA