Erdoğan 1,5 yıldır faaliyette olan tesis için açılış düzenledi

Erdoğan 1,5 yıldır faaliyette olan tesis için açılış düzenledi

Erdoğan, 1,5 yıl önce açılan Ankara Geleneksel Sporlar Tesisi için bir açılış düzenleyerek burada konuşma yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Geleneksel Sporlar Tesisi Açılışı'na katıldı. 1 buçuk yıl önce açılan tesis için açılış düzenleyen Erdoğan, "Yaklaşık 1 buçuk yıldır faaliyette olan tesisimizin resmi açılışı bugüne nasip oldu" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Yaklaşık 1 buçuk yıldır faaliyette olan tesisimizin resmi açılışı bugüne nasip oldu. Tesisimize gençlerimizin dört elle sarılacağına inanıyorum. Tesisimizin önümüzdeki dönemde en cazip yerleri arasına gireceğini düşünüyorum.

At, ok, güreş. Bu üç spor dalı dahi binlerce yıllık Türk tarihini anlatmaya yetecek özelliklere sahiptir. Divan-ı Lügat-it Türk'te at ile ilgili 180 tabir yer alıyor. Bizde atlar uzak hayalleri yakın ettiği için kıymetlidir.

Yabancı devlet liderlerini karşılamak üzere, atlı muhafız birliğinin yer almasını temin ettik. Bundan rahatsız oldular. Aynı zihniyet bu tesisi de eleştirecek. Kökü olmayanların akıbeti, esen her rüzgarın önünde sürüklenip gitmektir. Biz tarihimize, kültürümüze sahip çıkarak maziden atiye güçlü köprü kurma gayreti içindeyiz."