Erdek'in CHP'li belediye başkanı görevden alındı!

Erdek'in CHP'li belediye başkanı görevden alındı!

Balıkesir'in Erdek ilçesi Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Sarı, İçişleri Bakanlığı tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla görevinden alındı.

"Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla daha önce yargılanan ve hakkında verilen 11 ay 20 günlük hak mahrumiyeti cezasının ardından 31 Mart'ta aday olarak yeniden seçimi kazanan Balıkesir'in Erdek ilçesinin CHP'li belediye başkanı Hüseyin Sarı, bu defa "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla görevden alındı. 

21 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddia edilerek 11 ay 20 gün ceza alan Sarı, 31 Mart seçimlerinde yeniden aday olmuş ve yüzde 52 oy ile belediye başkanı seçilmişti. Bu defa Bandırma Ağır Ceza Mahkemesince iki ihalede "ihaleye fesat karıştırma" iddasıyla yargılanan Sarı'nın, bugün Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamayla İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Balıkesir Valiliği'nin yaptığı açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın ihaleye fesat karıştırma suçu kapsamında 1 yıl 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği ve bu kararın Yargıtay 5. Ceza Dairesinin 20 Mayıs 2020 tarihli kararıyla onandığı anlaşılmıştır. Belediyenin önemli bir taşınmazı ile ilgili iki ayrı ihale süreci konusunda bizzat mahkeme kararıyla tespit yapılması ve bu kararın onanması üzerine adı geçen Belediye Başkanı, Anayasa'nın 127'nci maddesinin 4'üncü fıkrası ile Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmıştır."