Erbil'den Türkiye'ye gelen Kürt aile Mersin'de bir grup ırkçının saldırısına uğradı!

Erbil'den Türkiye'ye gelen Kürt aile Mersin'de bir grup ırkçının saldırısına uğradı!

Erbil’den seyahat için Türkiye’ye giden Kürt aile Mersin’de ırkçıların saldırısına uğradı. Saldırıya ilişkin konuşan görgü tanığı, “Kürtlere küfürler ederek bozkurt işareti yaptıklarını görünce faşist bir saldırı olduğunu anladım. 5 dakika boyunca Kürtlere küfürler savurdular" dedi.

Mersin'de bir grup ıkrçı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'den Türkiye'ye gelen aileye saldırdı.

Saldırıya uğrayan aileden iki kişi yaralanırken, ağır yaralanan baba hastaneye kaldırıldı.

Rudaw'dan Mihemed Emin Demir'in haberine göre, Erbilli Kürt aile Mersin’in Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde faşist bir grubun saldırısına uğradı. Rûdaw’a konuşan saldırının canlı tanığı Cihan Kutluk, “Adana’dan Antalya’ya doğru giderken Mersin Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde öğleden sonra saat 16.00 civarlarında arabalarının önleri kesilmiş bir ailenin 4 kişi tarafından darp edildiğini gördük. Adama ve 12-13 yaşlarındaki erkek çocuğuna taşlarla saldırıyorlardı ve taşlarla kafalarına vuruyorlardı. Adam bariyerlere doğru savrularak bayıldı. Adamı uçurumdan atmaya çalıştılar” dedi.

'KÜRTLERE KÜFÜRLER ETTİLER, BOZKURT İŞARETİ YAPTILAR'

Kutluk, Ramazan Bayramı’nın birinci günü olması nedeniyle yol verme kavgası olduğunu düşündüğünü ama olayın gerçekte öyle olmadığını gördüğünü ifade ederken şunları söyledi:

“Kürtlere küfürler ederek bozkurt işareti yaptıklarını görünce faşist bir saldırı olduğunu anladım. 5 dakika boyunca Kürtlere küfürler savurdular. Adamı alarak cipine bindirdim ve Jandarma noktasına ulaştırdım. Sonra da ambulansı çağırarak hastaneye ulaştırdık. Daha sonra karakola giderek olayla ilgili ifade verdim."

Jandarma ırkçı saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.