Erbil saldırısını düzenleyen iki kişi hakkında idam cezası

Erbil saldırısını düzenleyen iki kişi hakkında idam cezası

Erbil 2. Ceza Mahkemesi, Türkiyeli Diplomat Osman Köse ve yanındaki 2 kişinin ölümüne sebep olan iki kişi hakkında idam kararı verdi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil'de Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu görevlisi Osman Köse'nin bir restoranda uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin açılan davada Erbil 2. Ceza Mahkemesi, iki kişi hakkında idam kararı verdi.

Suikast, geçen yıl 17 Temmuz'da Erbil'in işlek bölgelerinden olan Havaalanı Caddesi'nde, üzerinde otelin de bulunduğu iş merkezinin girişinde yer alan ve güvenlik görevlilerinin giriş çıkışları kontrol ettiği restoranda meydana gelmişti.

Sivil kıyafetle giren kişilerin gerçekleştirdiği saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli diplomat Osman Köse ve 2 Irak vatandaşı hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarda saldırıyı düzenlediği iddia edilen V.A. geçen yıl 29 Kasım'da, M.B. ise 26 Aralık'ta Şırnak'ta yakalanıp tutuklanmıştı.