EPDK'den elektrik borcu kesintilerine düzenleme

EPDK'den elektrik borcu kesintilerine düzenleme

EPDK Başkanı Yılmaz, 65 yaş üstü tüketicilerin, engelli tüketiciler ile şehit ailelerinin ve muharip/malul gazilerin elektriğinin, borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilemeyeceğini duyurdu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, bütün dağıtım şirketlerinin uyması gereken kuralları içeren ve 1 Yönetmelik ile 4 adet Usul Esas’tan oluşan kalite mevzuatı paketini kabul ederken merakla beklenen tüketici hizmetleri yönetmeliğinin de kamuoyu görüşüne açıldığını duyurdu. 65 yaş üstü tüketicilerin, engelli tüketiciler ile şehit ailelerinin ve muharip/malul gazilerin elektriğinin, borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilemeyeceğini açıklayan Yılmaz, “Her iki yönetmelikte de kırmızı çizgimiz kaliteli hizmet ve tüketici memnuniyeti. Bu yeni dönemde kaliteden taviz veren, tüketici mağduriyetine sebep olan şirketler ağır cezalarla karşılaşacak” dedi.

EPDK Başkanı Yılmaz, 65 yaş üstü tüketicilerin, engelli tüketicilerin, şehit aileleri ve muharip/malul gazilerin elektriğinin, borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilemeyeceğini söyledi.

Mağduriyet oluşmaması için cuma günleri, resmi ve dini bayramlarda ve bu bayramların bir önceki gününde yani arifesinde-elektrik kesme işlemi yapılamayacağını belirten Mustafa Yılmaz, “Bir inşaat bittiğinde, elektrik altyapısını hazır hale getirmeyen dağıtım şirketine ceza verilecek. Kesinti sayı ve sürelerinde iyileştirme yapamayan elektrik dağıtım şirketlerine ceza verilecek” ifadelerini kullandı.

EKİM AYINDA ZAM YAPILMIŞTI

Ekim ayında sanayi, ticarethane ve meskenlerde kullanılan elektriğin fiyatına yüzde 5.6 ile yüzde 5.7 arasında zam yapılmıştı.

Elektrik konutlarda tüm vergi, pay ve fonlar dahil 71.02 kuruştan 75.10 kuruşa çıkmıştı. Elektriğe 2019 yılının Temmuz ayında 14.98, Eylül ayının sonunda ise 14.9 oranında zam yapılmıştı.