EPDK benzin ve motorine zam iddialarını yalanladı

EPDK benzin ve motorine zam iddialarını yalanladı

EPDK benzin ve motorine zam iddialarını yalanladı. EPDK tarafından yapılan yazılı açıklamada "Bugün akaryakıt fiyatlarında herhangi bir artış söz konusu değildir" denildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bir açıklama yaparak çıkan zam haberlerini yalanladı. Yapılan açıklamada, "Bugün akaryakıt fiyatlarında herhangi bir artış söz konusu değildir" denildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, “benzine 46 kuruş, motorine 45 kuruş, LPG'ye 25 kuruş daha zam kararı alındığı” yönünde haberlerin doğru olmadığını ifade etti.

EPDK'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bugün bazı basın – yayın organlarında “benzine 46 kuruş, motorine 45 kuruş, LPG'ye 25 kuruş daha zam kararı alındığı” yönünde haberler çıkmıştır. Gerek bu haber gerekse son günlerde akaryakıt fiyatlarındaki artışlar üzerinden toplumda infial oluşturmayı amaçlayan haber ve yorumlar ile ilgili bir basın açıklaması ihtiyacı doğmuştur. Öncelikle söz konusu haber doğru değildir. Bugün akaryakıt fiyatlarında herhangi bir artış söz konusu değildir. Medyada yer alan bu tip gerçek dışı haberlerin yanı sıra bazı STK temsilcilerinin kamuoyunda daha fazla tanınma gayesi ile günler öncesinden zam açıklama telaşına düşmesi, sektörümüze olan güveni zedelemektedir. Sadece kendi çıkarlarını düşünerek toplumumuzda huzursuzluğa sebep olan böylesi gerçek dışı haber ve yorumlar yapan ya da yaptıran kişiler hakkında da Kurumumuz tarafından suç duyurusunda bulunulacaktır."

Bloomberg HT'de yer alan haberde; 26 Kasım tarihinden geçerli olmak üzere benzin, motorin ve LPG otogaza yeni zam yapılacağı iddia edilmişti.

DÜN DE ZAM GELMİŞTİ

Dün, benzinde 1 lira 1 kuruş, motorinde 1 lira 5 kuruş, otogazda 65 kuruş zam yapılmıştı.  

10 LİRA SINIRI AŞILIYOR

Zammın gerçekleşmesi halinde İstanbul Avrupa yakasında ortalama benzin fiyatı 10,13 TL, motorin fiyatı 10,21 TL ve LPG otogaz fiyatı ise 8,50 TL olacak.